Test MotoGP Mandalika – V Indonésii zajel nejrychleji Pol Espargaró

Neděle byla třetím dnem testování na dráze okruhu Mandalika v Indonésii. Poslední den testu byl nejrychlejší Pol Espargaró (Honda), který je zároveň nejrychlejším jezdcem celé mise v Indonésii. Nyní je před týmy MotoGP balení techniky a její přesun do Kataru, kde na všechny čeká úvod sezony spojený s termínem 6.března.

V polovině testovacího dne je nejrychlejším jezdcem Pol Espargaró (Repsol Honda Team), jemuž se povedlo zrychlit na 1'31,060 sekundy. Na druhé pozici je s časem 1'31,275 sekundy Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), třetí Aleix Espargaró (Aprilia Racing) ztrácí 0,325 sekundy.

Na dráze chybí Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), který má žaludeční potíže a je tam podezření na otravu jídlem. Problémy měl také nováček Raul Fernandez (Tech 3 KTM Factory Racing), který po sobotním pádu sice nastoupil do posledního dne testování, ale měl další nehodu v desáté zatáčce a rozhodl se den předčasně ukončit.

IRTA test MotoGP – 3.den (6.00SEČ)
Neděle, 13.2. 2022 – Mandalika Circuit, Indonésie

Poslední den testu v Indonésii patřil jezdci HRC Polu Espargarovi (Repsol Honda), který zvládl 38 kol s maximem na 1'31,060 sekundy. Španěl byl znovu nejrychlejší a nejrychlejší je také v kombinaci časů tří dnů v Indonésii. Jen čtrnáct tisícin ztratil na první pozici Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), který své maximum 1'31,074 sekundy zajel v předposledním kole. Tři desetiny ztrácí třetí Aleix Espargaró (Aprilia Racing), čtvrtý je Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP) a první pětici uzavírá Francesco Bagnaia (Team Ducati Lenovo). Ital má na ruce pěknou modřinu, protože ho trefil kámen, jimiž je pokryta trať.

Do půl sekundy na prvního se stačil vejít šestý Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), sedmý Maverick Viňales (Aprilia Racing) a osmý Johann Zarco (Pramac Racing). Jihoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) a Alex Márquez (Castrol LCR Honda) uzavírají první desítku. V závěru testu havaroval Jack Miller (Team Ducati Lenovo), jemuž to v Indonésii moc nešlo, nicméně test nakonec uzavřel patnáctý s osmi desetinami ztráty.

Nejpilnějším jezdcem třetího dne je s 91 koly Takaaki Nakagami (Idemitsu LCR Honda Team), který test uzavřel třináctý, desetinu za týmovým kolegou Márquezem. Marc Márquez (Repsol Honda Team) je s časem 1'31,793 sekundy čtrnáctý. Posledním jezdcem v jedné sekundě je devatenáctý Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP). Z nováčků zajel nejrychleji sedmnáctý Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team).

IRTA test MotoGP – 2.den (CELKOVĚ)
Neděle, 13.2. 2022 – Mandalika Circuit, Indonésie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist