Suzuki testovala tři dny v Misanu

Testovací tým Suzuki ve středu dokončil třídenní test na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu, kde vyzkoušeli nový podvozek, novou specifikaci pohonné jednotky, upravenou elektroniku a nové kapotáže. Testu se zúčastnila dvojice zkušebních jezdců Randy De Puniet a Nobuatsu Aoki.

Oba testovací jezdci Suzuki najeli během tří dnů přes 200 kol. S týmem techniků japonského výrobce pracovali na nové specifikaci motoru s větším točivým momentem, testovali elektroniku kvůli lepšímu řízení trakce a brzdění motorem. Nový podvozek, který měli v Misanu k dispozici, vybrali k dalšímu vývoji během předchozích zkoušek v Motegi a novou kapotáž testovali v rámci dosažení vyšší maximální rychlosti.
Na začátku měli jezdci problémy s přilnavostí zadní části motocyklu a také s brzděním, ale tyto komplikace se jim podařilo vyřešit. Na dráze, kde teplota kolísala mezi 22°C až 37°C a podmínky nabídly jak mokrou tak suchou trať, technici nasbírali spoustu údajů, které nyní vyhodnotí, aby připravili vše potřebné pro další test, které proběhne už příští týden na okruhu v Mugellu.

K testu v Misanu Randy De Puniet uvedl: „Jsme spokojeni, protože se nám motorku v průběhu testu podařilo zlepšit. Zadní přilnavost je lepší a také stabilita při brzdění se zlepšila. Hodně jsme pracovali na řízení trakce, abychom ji přizpůsobili nové specifikaci motoru. Udržujeme dobré tempo na opotřebených pneumatikách, což je velmi důležité a také jsme do konce testu výrazně zlepšili zatáčení.“
„Teď bude důležité jet do Mugella, kde můžeme pokračovat v práci, případně zapracovat na slabších stránkách a pokusit se je zlepšit. Zajímá mě, jak tam bude fungovat řízení jízdy po zadním kole a brzdění motorem, protože je tam pro to pár zajímavých míst,“
dodal Randy De Puniet, jenž bude v Mugellu testovat ve dnech 24. a 25.září 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist