SUZUKI MotoGP team chce zpět nahoru

Tým SUZUKI MotoGP cestuje tento víkend do Francie s odhodláním potvrdit potenciál, který jeho jezdci ukázali, když se v Číně letos poprvé oba ukázali ve vedení závodu.

SUZUKI MotoGP team chce zpět nahoru.
Tým SUZUKI MotoGP cestuje tento víkend do Francie s odhodláním potvrdit potenciál, který jeho jezdci ukázali, když se v Číně letos poprvé oba ukázali ve vedení závodu.
Kenny Roberts Jr. doufá, že jeho smolné období pomine, jakmile se vydá na 4,1 km dlouhý okruh Le Mans. V době, kdy jej z čínské GP vyřadila neobvyklá technická závada, totiž jezdil na prvním místě.
John Hopkins si v Shanghai zajistil nejlepší výsledek dosavadní sezóny a poprvé ve své kariéře se objevil na samé špici závodu. Nakonec z toho bylo pěkné sedmé místo i přes nepříznivé podmínky, které v Číně panovaly.
Manažer týmu Paul Denning k tomu řekl:
"Bylo vážně vzrušující mít obě Suzuki GSV-R ve vedení závodu - skutečné povzbuzení pro tým - ale vidět Kennyho vynucené odstoupení bylo opravdovým kopancem do zubů. Tým se vrací zpět v dobré náladě, jsme schopni zhodnotit veškeré pozitivní aspekty čínského víkendu. GSV-R ukázala dobrý potenciál v mokrých podmínkách a představení obou jezdců bylo více, než slibné. Maximálně se vynasnažíme zajistit jim konkurenceschopný materiál i pro tento víkend.”
“Shanghai ukázala, že se motorka radikálně zlepšila jak na mokru, tak i za sucha - Johnovo čtvrté místo během kvalifikace na suchu a Kennyho přesvědčivé vedení v závodě to dokazují. Le Mans je však okruh, který vyžaduje skvělou akceleraci a my si neděláme žádné iluze, že bude jednoduché najít ideální nastavení. Francouzská GP je pro tým SUZUKI MotoGP velmi důležitá, protože je domácím závodem pro jednoho z hlavních partnerů - MOTUL. Chceme tak dát svému dodavateli maziv důvod k radosti na jejich domácí půdě.”

Závodní víkend začne tradičně pátečním ranním tréninkem, pokračovat bude i odpoledne a poslední volné jízdy jsou na programu v sobotu dopoledne. Jediná kvalifikace v sobotu odpoledne je pak poslední přípravou před samotným startem závodu v neděli ve 14:00.
Součástí vývojového programu továrního týmu SUZUKI je i pozávodní test, při němž budou prověřeny nově vyvinuté díly prototypu GSR-V.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist