Stoner už v Evropě

Po vynechání tří závodů Grand Prix a odletu domů do Austrálie, přistál mistr světa z roku 2007, Casey Stoner, už v Evropě a nic tedy nestojí v cestě jeho startu v Estorilu.

Ačkoliv Livio Suppo už dlouho mluvil o tom, že startu Caseyho Stonera v Estorilu nestojí nic v cestě, tak veškeré pochybnosti padly teprve, když tovární jezdec Ducati přistál včera v ranních hodinách na curyšském letišti. Zajímavé ale je, že tovární stáj Ducati stále udržuje v bojové připravenosti španělského jezdce Aleixe Espargara. 


"Casey přistál ve Švýcarsku, vyměnili jsme si několik SMS a Stoner je OK. Ovšem jak se mu povede na motocyklu, to uvidíme až na trati. To pochopitelně nemůžeme dopředu vědět",
řekl dále Livio Suppo. Ten zároveň počítá s tím, že Stoner ještě jistě není psychicky úplně ve staré formě a tyto zbývající závody jsou víceméně tréninkem na příští rok a jeho pomoci při vývoji motorky na rok  2010.

Ovšem určitý problém vznikl mezi hlavním sponzorem továrního týmu Ducati, tedy cigaretovou firmou Marlboro a jmenovaným jezdcem. Zástupce Marlbora Maurizio Arrivabene očekává od ex-mistra světa omluvu, proč vynechal závody v Brně, Indianapolis a v Misanu: "Doufám, že se Stoner po svém příletu týmu omluví. Většina pracovníků Ducati by v současné těžké hospodářské krizi kvůli bolení v žaludku jistě nezůstala doma, místo toho aby šla do práce", řekl Arrivabene pro italskou agenturu Sportmediaset. Tento muž je v konzernu Philip Morris rozhodujícím mužem, co se týká sponzoringu motorového sportu (např. ve formuli "1" - Ferrari).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist