Stoner popřel spekulace o ukončení kariéry

V předvečer zahájení prvních volných tréninků na portugalskou Grand Prix proběhla tisková konference s pěticí jezdců královské kubatury, na kterou dostal pozvání lídr šampionátu Jorge Lorenzo, úřadující mistr světa Casey Stoner, Dani Pedrosa, Stefan Bradl a zástupce kategorie CRT Danilo Petrucci.

Zítra slaví Jorge Lorenzo (Yamaha Factora Racing) pětadvacáté narozeniny a tím nejlepším dárkem by zcela určitě bylo vítězství na okruhu v Estorilu, kde už v minulosti vyhrál tři závody MotoGP. „Estoril je jedním z mých oblíbených okruhů a to zejména v třídě MotoGP,“ uvedl Španěl během tiskové konference v Estorilu.

„Loni to byl náročný závod, protože jsem hodně bojoval, abych si dokázal udržet vedení a Dani (Pedrosa) byl na tom o něco lépe, takže mě čtyři kola před cílem předjel a já už ho nedokázal následovat. Byl jsem tu ale opět konkurenceschopný, takže si myslím, že nám tato dráha sedí a uvidíme, co bude následovat letos,“ dodal Lorenzo.

Pro Casey Stonera (Repsol Honda Team) je okruh v Estorilu jediným v kalendáři šampionátu, kde zatím nevyhrál závod královské MotoGP. Australan chce na pobřeží Atlantiku vyhrál a zároveň tím převzít vedení v průběžném hodnocení. Nicméně Estoril není vůbec jednoduchý okruh. „Je to kompletní okruh, kde máte vše od převýšení, klesání, rychlých a pomalých zatáček až po dlouhou rovinku a úseky intenzivního brzdění,“ řekl Casey Stoner.

„Na této dráze máte spoustu míst k předjíždění, ale také je tam hodně míst, kde můžete chybovat. Pro tento typ dráhy potřebujete mít velmi dobře vyváženou motorku,“ dodal Australan, který během tiskové konference smetl ze stolu veškeré spekulace o tom, že by měl v plánu po skončení letošní sezony ukončit aktivní kariéru. „Nevěřte tomu co čtete, není to pravda. Hodně lidem končí koncem roku smlouva, ale to s ukončením kariéry nemá absolutně nic společného.“

Stonerův týmový kolega Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) je s dosavadním výkonem sezony celkem spokojený a před víkendem v Portugalsku si samozřejmě věří, protože tu loni závod MotoGP vyhrál. „V této fázi si myslím, že se nám daří. Sezona je teprve na začátku, ale každé zlepšení je samozřejmě důležité,“ poznamenal Španěl. „Myslím, že je to dobrá dráha. V minulosti se mi tu podařilo zajet úspěšné závody, takže jsem rád, že tu jsem a pokusím se o to znovu.“

Dalším jezdcem Hondy RC213V, tentokrát v satelitní verzi, je Němec Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP), který v Estorilu pojede v barvách sponzora Linear. Loni v Portugalsku vyhrál, ale to ještě závodil v sedle šestistovky Moto2. „Není to teď vůbec špatné, ale v prvních kolech závodu v Jerezu jsem viděl, že nejrychlejší jezdci nejsou tak daleko, ale pak byli najednou pryč! To je rozhodně o zkušenostech.“

„Tato dráha není moc velká pro tento typ motocyklů, takže vím, že to nebudu mít jednoduché. V posledních dvou letech jsem tu vyhrál závod Moto2, což je pro mě dobré znamení, dráhu mám rád, líbí se mi zdejší atmosféra a předpokládám, že to bude pro mě a tým další vzrušující víkend,“ dodal německý jezdec LCR Hondy.

Zástupcem jezdců z kategorie CRT byl na tiskové konferenci přítomen Ital Danilo Petrucci, jemuž se v Jerezu podařilo bodovat třináctým místem. „V Jerezu jsme získali první body. Naše motorka je hodně mladá, má jen tři měsíce. Jak již většina ví, jedeme se standardním motorem, jehož výkon představuje jen 185 koní, takže velký rozdíl mezi motocykly MotoGP a CRT.“

„Dráha v Estorilu je pro mě naprosto nová, stejně jak většina okruhů v kalendáři, takže se ji pokusím co nejrychleji naučit, abychom v neděli získali další body,“ dodal závěrem Petrucci, jezdec stáje Came IodaRacing Project.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist