Stoner: Comeback v Motegi

Mistr světa Casey Stoner potvrdil, že při Grand Prix Japonska v Motegi se vrátí do sedla svého motocyklu Repsol-Honda.

Kvůli svému těžkému pádu v kvalifikaci na Grand Prix Indianapolis se musel Casey Stoner podrobit operaci svých přetrhaných vazů na pravé noze a musel tak vynechat závody v Brně, Misanu a v Aragónu. V Misanu a v Aragónu nahradil Australana superbikový jezdec Jonathan Rea.
Nyní se tovární jezdec HRC Stoner vrací nazpět: "Prožil jsem několik klidných týdnů doma v Austrálii. Dodržoval jsem 100% lékařské rady, a tak se moje rehabilitace hodně  posunula směrem dopředu. Cítím se opravdu skvěle a jsem připraven na Motegi. Nemohu se dočkat toho, sedět znovu na závodním motocyklu. Děkuji všem svým fanouškům, kteří mně posílali hodně milá přání uzdravení a moc se těším na Motegi, kde budu závodit před fanoušky Hondy".
Na okruhu Motegi už Stoner jednou vyhrál a třikrát stál na stupních vítězů. Jestli to bude letos znovu, se ukáže za několik dnů. Stoner sice už ztratil šanci na obhájení titulu mistra světa, ale Australan chce svou poslední sezonu v kubatuře MotoGP zakončit co nejlepšími výsledky.

Navíc nesmíme zapomenout, že Stoner může sehrát nepřímo hodně důležitou roli v tom, zda se mistrem světa stane jeho týmový kolega Dani Pedrosa nebo Jorge Lorenzo s motocyklem Yamaha.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist