Stížnost k CAS Rossi stáhl a definitivně tak uzavřel sezonu

Vicemistr světa Valentino Rossi stáhl stížnost na rozhodnutí, kterou podal k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS). Žádost na nejvyšší instanci Rossi směřoval po závodu v Malajsii, kde došlo ke kontaktu s Marcem Márquezem a jejímž výsledkem byly udělené tři trestné body, které ještě v Sepangu potvrdili komisaři FIM. Protože to Itala odsoudilo ke startu z posledního místa ve Valencii, Rossi podal žádost ohledně snížení počtu trestných bodů nebo odkladu výkonu rozhodnutí.

Ve Valencii se rozhodovalo o mistru světa třídy MotoGP, takže z toho důvodu chtěl Valentino Rossi stejné podmínky, jaké měl jeho soupeř v boji o titul Jorge Lorenzo. Těsně před zahájením závěrečného víkendu rozhodčí soud zamítl odklad rozhodnutí, takže italský závodník startoval v závěrečném klání roku poslední. Nastartovaný proces u CAS nicméně pokračoval dál.

Nyní CAS ale potvrdil, že Valentino Rossi si již nepřeje v řešení podané stížnosti dál pokračovat, takže rozhodčí řízení bylo zastaveno a rozhodnutí FIM zůstává v platnosti. Valentino Rossi tímto definitivně uzavřel letošní ročník, který měl pro devítinásobného šampiona tak hořký konec.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist