Startovní číslo 69 bude v Austinu vyřazeno

Startovní číslo 69, které je spojeno s jménem bývalého mistra světa Nicky Haydena, bude během Velké ceny Texasu vyřazeno z používání. Oblíbený Američan zemřel v roce 2017 na následky zranění, která utrpěl při autonehodě, když v Itálii trénoval na kole a došlo ke střetu s osobním automobilem.

Podobně jak v případě Marca Simoncelliho, Lorise Capirossiho nebo Kevina Schwantze, dojde k vyřazení dalšího startovního čísla z prostředí závodů mistrovství světa. Během Grand Prix v Texasu bude vyřazeno startovní číslo 69, které do roku 2017 patřilo Nicky Haydenovi.

Američan Hayden vyhrál titul mistra světa královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů v roce 2006. Ze seriálu Grand Prix odešel v závěru roku 2015, aby se stal jezdcem Hondy v superbikovém šampionátu WorldSBK. V květnu 2017 zemřel na následky zranění, která utrpěl, když při tréninku na kole došlo k střetu s osobním automobilem.

„Jsem hrdý, že můžu oznámit, že ze závodů Grand Prix bude vyřazeno číslo 69,“ uvedl šéf Dorny Carmelo Ezpeleta. „Nicky Hayden patřil mezi největší jména v paddocku a byl skvělým vzorem jezdce jak na dráze, tak mimo ni. Jsem nesmírně potěšen, že můžeme znovu vzdát poctu jeho dědictví a zajistit, že číslo 69 již zůstane navždy spojeno s legendou a šampionem.“

„Je velkou ctí, že Nickyho 69 bude vyřazeno právě v Austinu,“
uvedl otec Nicky Haydena. „Je velmi příhodné, že k tomu dojde během US závodu, protože tyto závody pro Nicka hodně znamenaly a každým rokem je tolik očekával. Pro mě osobně to bude velmi speciální událost, jelikož 69 bylo mé číslo, když jsem závodil a byl jsem moc hrdý vidět toto číslo na synových motorkách, během jeho kariéry,“ dodal Earl Hayden, který závěrem vyjádřil poděkování Dorně, za vše, co dělají s ohledem na památku jeho syna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
georgekudla přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist