Sever Itálie v karanténě, část paddocku MotoGP mimo hru

Situace ohledně koronaviru začíná nabývat čím dál tím více na intenzitě a poslední vývoj v Itálii nabízí opatření, která v Evropě už dlouho nepamatujeme. Minimálně do 3.dubna je uvalena karanténa na Lombardii a regiony Parma, Piacenza, Rimini, Reggio-Emilia, Modena, Pesaro a Urbino, Benátky, Padova, Treviso, Alessandria a Asti.

V postižených regionech je přísně omezen pohyb, jen v případě závažných rodinných nebo pracovních důvodů. V oblasti pod karanténou je ale spousta lidí z paddocku MotoGP jako jsou mechanici, technici, manažeři týmů, pracovníci zázemí jednotlivých týmů, sídlí tam samotné týmy a v jednom z regionů bydlí také hvězda královské kubatury Valentino Rossi

Pro světový šampionát je to další rána, jelikož nařízením italské vlády přišli o velkou část svých lidí, situace v Austinu, kde má Grand Prix pokračovat Velkou cenou Texasu, není vůbec příznivá a některé italské týmy Moto3 a Moto3, které dnes závodí v Kataru, se teď vlastně ani nemají kde vrátit. A není to jen otázka MotoGP, ale také formule 1, která má v této oblasti rovněž velký počet lidí.

Situace se mění každým dnem a je nakonec možné, že některé závody nakonec budou bez diváků, protože formule 1 už takto pojede v Bahrajnu. Vedení okruhu Sepang International uvažuje o možnosti uspořádat v Malajsii dvě Grand Prix. Jak to nakonec dopadne si dnes myslím netroufne odhadnout nikdo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Bothrops přispěl 2 Kč
jannyk přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist