Šéf Dorny promluvil na adresu Lorenza, ten má teď o čem přemýšlet

Celkem zajímavá situace je v závěru sezony u Jorge Lorneza, který, pokud to tak můžeme říct, zatím stále hledá sám sebe. Přestup z Yamahy na Ducati byl pro Lorenza těžký, ale zvládl to a dokázal vyhrávat, jenže podepsal s Hondou, což bylo s ohledem na pozdější vývoj dost ukvapené rozhodnutí. Premiérovým ročníkem s RC213V byl rok 2019 a ten se nedá nazvat jinak než nejhorší sezonou kariéry pětinásobného mistra světa.

Ten kdo už nějakou dobu sleduje světový šampionát nemůže uvěřit tomu, jakou sezonu má letos za sebou Jorge Lorenzo. Španěl jede prvním rokem v týmu tovární Hondy a jeho týmovým kolegou je Marc Márquez, který si už v Thajsku pojistil titul mistra světa. Naopak Lorenzo má na kontě pětadvacet bodů a je devatenáctý. Pětadvacet bodů. Přesně tolik získá ten kdo vyhraje závod. Márquez jich letos vyhrál zatím jedenáct. Tak propastný výkonnostní rozdíl jezdců jedné stáje není vidět asi u žádného ze současných týmů MotoGP.

Zranění z testu v Barceloně a následně pak zranění z Assenu Lorenzovi v ničem nepomohla, ale jen přispěla k tomu, že se mu prostě nedaří. Po jeho návratu k závodění sice tvrdí, že se snaží na maximum, že nemá důvod proč by od Hondy předčasně odešel, ale dokončuje závody většinou až za bodovanými pozicemi, což není ideální vizitka pro jezdce Repsol Hondy. Když v roce 2013 právě v Assenu havaroval a zlomil si klíční kost, odletěl do Barcelony, tam podstoupil operaci a v neděli už stál na startovním roštu, aby projel cílem pátý.

Podle šéfa Dorny Carmela Ezpelety nadešel čas, aby Jorge Lorenzo učinil zásadní rozhodnutí s ohledem na svoji další profesní budoucnost. „Myslím si, že by se Lorenzo měl rozhodnout,“ citoval Carmela Ezpeletu britský Autosport.com. „Velmi dobře s ním vycházím, mám ho moc rád, ale bude muset zapřemýšlet co chce udělat se svým životem.“

„Jorge musí začít přemýšlet o tom, zda se dá dohromady a bude tím Lorenzem, jehož všichni známe nebo ne. A to jak pro sebe, tak pro samotný šampionát. Nerad vidíme jezdit tak dobrého kluka na devatenácté pozici,“ pokračoval Ezpeleta a dodal: „Pokud se ukáže, že po nehodě z Assenu není vše jak má být, musíte zvážit vše a to včetně ukončení závodní kariéry. Nicméně jsem přesvědčen, že pokud by Lorenzovi, který jel závod v Assenu 2013 krátce po operaci klíční kosti, někdo vysvětlil, co se děje právě teď, nepochopil by to. Jsem smutný z toho, když ho takto vidím.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 5 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
freddy32 přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist