S motorem Honda nasel Kenny jr. novou motivaci

Po absolvovani sveho prvniho kola s motorem Honda V5 rekl Kenny jr. svemu otci po prijezdu do boxu jedine slovo: "Wow!"

U Suzuki ztratil Kenny Roberts jr. v poslednich letech radost z jizdy: "Bylo to flustrujici, kdyz jsem jednu nedeli skoncil v desti druhy (Donnington) a o nekolik dni pozdeji za sucha 15.", rika exmistr sveta z roku 2000. Momentalne se Kenny citi tak, jako by mu jeho otec - majitel tymu - dopral druhy zivot. "Nemel jsem uz vubec motivaci, jezdit dale. Chtel jsem se proste ztratit a dat na sebe zapomenout. Ale nyni chci byt u toho, az tento projekt ziska prvni uspechy", pokracuje dal velmi spokojeny "maly" Kenny.
Jen pro uplnost a pro statistiku, od roku 1996, kdy se tym oficielne "rozloucil" s Yamahou, neziskala tato staj "King Kenny" Robertse ani jedno podiove umisteni. Nebot ani motocykly Modenas ci pozdeji Proton a to at tri nebo petivalcove, nesplnily ocekavani. Ale nyni by se to melo zmenit: "S timto projektem ocekavame podiova umisteni. Chteli bychom jezdit pred stredem zavodniho pole a lepe, nez jezdil "Junior" na Suzuki vloni. Mame vse, co potrebujeme, pneumatiky Michelin a motory Honda", komentoval dosavadni testy spokojeny Kenny Roberts sr.
"Novy motocykl KR211V sestavil tym behem 67 dnu. Pri GP ve Valencii ziskal tym jeden motor Honda V5 a uz 6. ledna zaburacel motocykl poprve v dilne. A behem tri dnu testu v Sepangu jsme na motor nemuseli ani sahnout, to je pro nas neco neobvykleho. Ale i muj syn se behem zimy hodne zmenil. Trenoval hodne kondici a nasel take novou cerstvou motivaci. A je znovu hladovy po jezdeni. ", dokoncil predsezonni myslenku zarici sef tymu KR.
"Bez Hondy a Michelinu bych dnes sedel doma a zrejme hral golf. Necekal jsem, ze to vsechno tak klapne bez problemu. A pokud se nam podari co nejdrive nastavit podvozek, pak je vsechno mozne. Myslim si, ze s timto motocyklem budu lepsi nez 70% zbyvajicich jezdcu tridy MotoGP", rika na zaver 8x vitez zavodu kralovske tridy, Kenny Roberts jr.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist