Rossi kopíroval nastavení, píše v knize Lorenzo

V nové knize španělského závodníka Jorge Lorenza “Co jsem se naučil před třicítkou“, se mimo jiné zmiňuje období u Yamahy po Rossiho návratu. Bývalý tým tam Lorenzo vůbec nešetří, protože poukazuje na fakt, že třebaže nechtěl, aby jeho nastavení přebíral Valentino Rossi, ty mu měl ale stejně předávat sportovní šéf týmu. Kdo ví jak na to obviněná strana zareaguje.

Ke kopírování dat mělo dojít v období, kdy se Valentino Rossi k Yamaze vrátil po dvou neúspěšných sezonách u Ducati. V jedné z kapitol nově vydané knihy Lorezo obvinil Valentina Rossiho z kopírování nastavení a sportovního ředitele Massima Meragalliho z toho, že tyto informace předával Rossimu.

„Rozhodl jsem se promluvit s Maiem (Meragalli),“ citují z Lorenzovy knihy na Autosport.com. „Dokázal jsem akceptovat, že před každým závodem kopírují nastavení, ale už toho byl až příliš. Rozhodl jsem se, že už víc nebude chodit na technické rozpravy po kvalifikacích. Měl jsem podezření, že Meragalli všechny informace předával Rossiho týmu.“

Podobně jak nastavení motorky měl Rossi kopírovat tréninkový program Jorge Lorenza. Španělův kondiční trenér Antonio Casciani se dle Lorenza měl setkat s Rossim a říct mu vše, co Lorenzo dělá. Proto Španěl Cascianiho okamžitě propustil.

„Rossi se vrátil k Yamaze, kterou zajímalo zlepšení jeho výsledků,“ píše se v knize. „Zjistil jsem, že můj kondiční trenér měl v Tavullii schůzku s Rossim a jeho trenérem. Musel jim vysvětlit způsob, jakým trénujeme. Proto jsem se rozhodl Antonia propustit. Valentino začal trénovat na stejných motorkách, jaké jsem používal v Gerno a pracoval na podobném tréninkovém programu. Shodou okolností tehdy začal být víc konkurenceschopný.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
freddy32 přispěl -1 Kč
HeavyMental46 přispěl -1 Kč
technasia přispěl 2 Kč
Foxx5 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist