První tréninky v Misanu, Rossi mezi jezdci nebude

Závodní okruh Marca Simoncelliho v Misanu tento týden organizuje první tréninky pro všechny italské motocyklové závodníky z regionu Emilia Romagna. Spekulovalo se, že mezi testujícími jezdci bude také Valentino Rossi, ale ten, třebaže bydlí v Tavullii (provincie Pesaro a Urbino), tedy jen nedaleko od okruhu, spadá trvalým bydlištěm do jiného regionu a opatření vlády jsou v tomto směru stále velmi přísná. Rossi tak bude muset ještě nějakou dobu čekat než se dostane na asfalt závodního okruhu, píší na serveru GPOne.com.

Ve čtvrtek bude na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu konečně rušno. Díky spolupráci mezi vedením závodního okruhu a italskou motocyklovou federací FMI, bude na dráze trénovat na čtyřicet italských závodníků, kteří mají bydliště v provincii Emilia Romagna. Ti také poprvé vyzkouší zbrusu nový povrch okruhu.

Itálie čelila nákaze koronavirem z evropských zemí jako první a každý ví, jak těžké to pro tuto zemi bylo a stále je. Proto se možnost trénovat na okruhu jeví jako zázrak a pro řadu závodníků to tak skutečně bude. Po několika měsících tréninků doma u simulátoru je tady konečně šance sednout do sedla skutečné motorky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist