Požár v austinském paddocku

Co se vlastně stalo? Elektrické startovací stroje, které uvádějí v život motocykly MotoGP od Cala Crutchlowa a Bradleyho Smitha, zůstaly přes noc zapojeny pod proudem. Jedna z baterií se ale přehřála a začala hořet.


Plně automatický systém ovšem oheň uhasil, pouze některé computery týmu Hervé Poncharala byly poškozeny. Zároveň se tak automaticky zapnuly hasící přístroje u sousedních týmů: "Je to samozřejmě hodně trapné a chtěl bych se z největší pokorou omluvit týmům LCR Honda, Cardion AB a Yamaha-Factory. Určitě se to už nikdy nestane", řekl na konto této nepříjemnosti Hervé Poncharal a dodal: "Doufám, že tato událost se nijak nepromítne do závodění a neovlivní výsledky poškozených týmů."

Box Stefana Bradla vypadal dnes ráno jako po nějaké vodní bitvě. Naštěstí management okruhu dovezl celý truck sušících přístrojů, aby se boxy postižených mohly vysušit, všude totiž byla hasicí pěna, saze a voda.

"U nás sice nebyl žádný oheň, ale vše bylo pod vodou. Mechanici museli box vystěhovat, vyčistit  a znovu postavit. Navíc Honda nařídila, vyměnit u jednoho motocyklu kompletní elektroniku", okomentoval noční vodní lázeň Stefan Bradl.

Majitel týmu LCR-Honda Lucio Cecchinello byl o škodě informován v 6.30 hodin pomocí SMS: "Všechny monitory jsou poškozeny a nepoužitelné. Rovněž internetový router je zničen, také tiskárna a nabíječky baterií. Ale nejhorší je to, že se musela u jednoho motocyklu vyměnit elektronika. Ta byla poslána na kontrolu do Japonska. Tým Repsol Honda nám nabídl pomoc, naštěstí je elektronika u všech týmů Honda úplně identická".


"První dojem byl hrozný, naštěstí toho bylo poškozeno méně, než jsme původně očekávali. Přesto se nyní musí motocykly kompletně rozložit, jednotlivé díly vyčistit a nechat uschnout. Pak se teprve mohou znovu složit.", říká Massimo Meregalli, týmový ředitel Factory-Yamaha a dodává: "Hlavně, že nebyl nikdo zraněn".


Dalším postiženým týmem byl český Cardion AB Motoracing, o čemž jsme vás už informovali v tomto článku.

                             

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist