Pouze Hopkins ponese v Turecku vlajku Suzuki

Jak bylo prezentováno ještě v Austrálii, tak se nakonec v Turecku i stane - na tovární Suzuki pojede pouze Američan John Hopkins.

Pouze s jedním jezdcem nastoupí k předposlednímu závodu Mistrovství světa třídy MotoGP tovární tým Suzuki, který se rozhodl zraněného Kennyho Robertse nenahradit. Na okruhu poblíž jediného města na světě, které je situováno na území dvou kontinentů (okruh je na asijské části Istanbulu), se tak představí pouze mladý John Hopkins, jenž tak bude mít před sebou nesmírně náročnou úlohu v podobě potvrzení nastoleného trendu vývoje motocyklu Suzuki GSV-R.
"Po všem tom cestování během posledních několika týdnů končíme dlouhou cestu ve městě, které je zajímavě rozložené do dvou kontinentů," říká manažer týmu Suzuki MotoGP pan Paul Denning. "Již jsem dráhu v Istanbulu viděl, je velmi těžká a technická. John bude jistě muset jezdit velmi usilovně, aby se s okruhem porval co nejrychleji. Na tomto okruhu nemá nikdo výhodu v tom, že zde již jezdil, všichni jsme na stejné úrovni. Nalezení správného nastavení a správné kombinace závodních pneumatik Bridgestone, bude rozhodovat o výsledku nedělního závodu. Je škoda, že Kenny tento víkend nemůže jezdit. Jsem přesvědčený, že by si na tomto okruhu opravdu pochutnal. Doufám, že ve Valencii bude zpět, ale nyní se musíme soustředit na našeho jediného jezdce. Musíme dát Johnovi všechnu podporu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist