Pol Espargaró je součástí nového projektu GASGAS MotoGP

Příští rok dojde ke spojení GASGAS a Tech3, přičemž vznikne GASGAS Factory Racing Team, jehož prvním potvrzeným jezdcem je právě Pol Espargaró. Druhý jezdec továrny bude potvrzen později. Společnost, která vznikla v osmdesátých letech minulého století, má již nyní zkušenosti se závoděním v kategorii Moto3 a Moto2.

Výrazné úspěchy v trialu a enduru se v posledních letech rychle proměnily v úspěchy v motokrosu, superkrosu a rallye. Následně značka GASGAS zaznamenala úspěchy v třídách Moto3 a Moto2, takže nyní je připravena na nové dobrodružství v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů. Stroje ponesou výraznou červenobílou livrej a GASGAS teď bude šestou značkou v MotoGP.

„GASGAS je vítězná značka,” uvedl Pit Beirer, ředitel GASGAS Motorsport. „Okamžitě dosáhla neuvěřitelné úrovně výkonnosti v kategoriích jako MXGP, Supercross, Enduro a Rallye, kde jsme vyhrávali Grand Prix, důležité podniky, světové tituly a trofeje pro celkové vítěze. Je to pro nás relativně nová značka a máme nové cíle. Doufáme, že se fanouškům, kteří sledují "červené", bude tento příběh líbit.”

„Díky našemu silnému partnerovi, týmu Aspar, jsme v třídách Moto3 a Moto2 mohli vidět motocykly GASGAS na předních příčkách těchto kategorií. Bylo by skvělé, kdybychom totéž nakonec viděli i v nejtěžší třídě ze všech. Chtěl bych poděkovat Hervému a továrnímu týmu Tech3 za to, že si zachovali otevřenou mysl a skutečně podpořili tuto změnu a stali se továrním týmem GASGAS.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist