Podium po 35. letech!

Lukáš Pešek to dokázal, po 35. letech získal pro náš národ pódium a zařadil se tak vedle velikánů naší silnice šedesátých let.

26. března 2006, datum, které navždy zůstane zapsané zlatým písmem v srdcích každého motocyklového fanouška naší malé země. Po bezmála 35. letech totiž vybojoval český jezdec v závodech klasického Mistrovství světa pódiové umístění a navázal tak na úspěchy z let šedesátých a sedmdesátých, kdy naši jezdci dokázali takovéto výsledky vozit ze světových okruhů.
Lukáš Pešek vstoupil do letošní sezóny po výborných výsledcích v zimní přípravě, kterou absolvoval jako jednička továrního týmu Derbi Racing. Již páteční program španělské Grand Prix v Jerezu de la Frontera naznačil, že pražský jezdec může pomýšlet hodně vysoko. Vítězství v první kvalifikaci a poté bezpečné zajištění první řady na startu nedělního závodu vneslo euforii do srdcí českých fanoušků. Samotný závod již pouze potvrdil, že Lukáš Pešek v letošní sezóně bude patřit mezi absolutní špičku.
"Před startem jsem měl poruchu spojky a mechanici museli pracovat na motorce," říkal Lukáš Pešek po nedělním závodě. "Měl jsem dobrý start. Závod se vyvíjel dobře hned od začátku. Od poloviny mi nefungovala zadní brzda. Měl jsem dobré tempo a viděl jsem, že se nám ostatní nepřibližují, takže jsem se soustředil na udržení druhého místa. Děkuji Derbi a mému týmu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist