Petrucci podepsal s Pramac Racingem

Italský motocyklový závodník Danilo Petrucci podepsal s týmem Pramac Racing dvouletou smlouvu a v barvách satelitu Ducati pojede minimálně do konce roku 2016. Petruciho týmovým kolegou bude v roce 2015 Kolumbijec Yonny Hernendez, současný jezdec stáje Pramac Racing.

O místo po Andrea Iannonem, který po skončení sezony odchází k továrnímu týmu Ducati, byl velký zájem. Ve hře byla jména jako například Eugene Laverty nebo Johann Zarco. Nakonec byl nejúspěšnějším kandidátem Danilo Petrucci, třiadvacetiletý (čtyřiadvacet oslaví 24.10.) rodák z italského Terni a současný jezdec CRT stroje ART (Aprilia Racing Technology).
„Jsem moc rád, že jsem se dohodl s Pramac Racingem, týmem, který již ukázal ohromné odhodlání a schopnosti v podpoře růstu mladých závodníků,“ uvedl ve středu Ital Dani Petrucci. „Jsem rovněž hrdý a extrémně motivovaný za šanci jet pro Ducati, a to zejména s ohledem na vzájemný respekt, který se v posledních letech s Borgo Panigale vybudoval.“

„Je to pro mě skvělý začátek. Budu se snažit vytěžit maximum z této příležitosti, za níž děkuji Pramac Racingu. Zároveň bych rád poděkoval Giampiero Sacchimu za šanci závodit na nejvyšší úrovni v MotoGP,“ dodal Ital závěrem na adresu svého současného šéfa u týmu Ioda Racing.

Ducati má v sestavě pro nadcházející ročník mistrovství světa celkem tři italské závodníky – Andrea Dovizioso, Andrea Iannone a Danilo Petrucci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist