Pedrosa: "Už jsem myslel na konec kariéry"

Dani Pedrosa (27) byl už třikrát vicemistrem světa MotoGP. Pro letošní sezonu je jistě žhavým kandidátem na titul mistra světa. Jak dlouho chce ještě závodit?

Ve věku 27 roků má za sebou Dani Pedrosa celkem 184 závodů GP, kdy získal tři tituly mistra světa (jednou 125 ccm, dvakrát 250 ccm) a má na svém kontě 45 vítězných závodů GP a 112 podiových umístění. Ve svých 15 rocích debutoval v Suzuce 2001 v kubatuře 125-ccm v mistrovství světa, takže nyní stojí na prahu své 13. sezony GP.
Pedrosa tedy patří k inventáři sportu Grand Prix, a bude to jeho osmá sezona v továrním týmu Repsol-Honda. V těch dosavadních sedmi sezonách MotoGP získal tato celková umístění: 5, 2, 3, 3, 2, 4 a ještě jednou 2.

Není tedy vůbec divu, že si Dani Pedrosa už několikrát položil otázku, jak dlouho ještě? Valentino Rossi nyní podepsal dvouletou smlouvu a bude mu tak skoro 36 roků, když mu smlouva s Yamahou skončí.
Pedrosa si v současné době nedokáže představit dalších osm roků závodění, ale myšlenky na ukončení závodní aktivní činnost prozatímně pustil z hlavy.
"Začal jsem jako hodně mladý se závoděním a hodně brzy jsem také vstoupil do mistrovství světa. Mám tedy za sebou už hodně dlouhou kariéru GP. Ovšem po posledních úspěších jsem nyní zase hodně vysoko namotivovaný. V sezonách 2010 a 2011 jsem byl často zraněn a skoro každé tři měsíce operován. To jsem se sám sebe ptal, jak dlouho to ještě budu dělat a kde mám vzít další motivaci. Hodně jsem se tehdy zabýval myšlenkami na ukončení závodní činnosti. Měl jsem pocit, že už to dlouho nebudu moci dělat. Ale 2012 se mně vrátila náruživost ve své někdejší síle. Nevím kolik let ještě budu závodit v MotoGP, ale cítím, že mám před sebou ještě několik dobrých roků. Kolik to ale bude, nedokáži odhadnout", říkal včera při prezentaci svého týmu v Madridu vicemistr světa Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist