Pedrosa: Nechci nic uspěchat

Jeho domácí závod Grand Prix stojí takřka přede dveřmi a čas pracuje proti Danimu Pedrosovi. Po zlomenině pravé klíční kosti a následné operaci může začít Dani Pedrosa teprve dnes s tréninkem.

Právě dnes začíná pro Daniho Pedrosu závod s časem. Jezdec týmu Repsol Honda, který si před týdnem a půl zlomil při posledním závodě MotoGP Le Mans pravou klíční kost, smí ode dneška opět trénovat: "Ve středu začnu pracovat se svým fyzioterapeutem. Potom uvidíme, jak se zranění bude rychle hojit. A to pěkně den po dnu", říká Pedrosa.
Třetí jezdec současné tabulky MS kubatury MotoGP má jen jeden cíl, být včas zdravý pro svůj domácí závod Grand Prix v Barceloně: "Držel jsem se 100% rad lékařů a celý týden vůbec nic nedělal. Nyní má ovšem prioritu moje fitness. Musím být tak fit, abych mohl opět závodit. Pokud se mně to podaří do Barcelony, tak to bude fantastické! Ale uspěchat to v žádném případě nechci!"
Nečekaný volný čas využil Pedrosa ke sledování cyklistického závodu Giro d´Italia: "Cyklistika mě hrozně zajímá. Ty poslední etapy na Giru byly hodně dramatické a já si to u TV opravdu užíval. Hodně mě ale zaskočila zpráva o smrti španělského cyklistického profesionála Xaviho Tondose. Ten nezahynul při Giro d´Italia, nýbrž zemřel, když ho nešťastně "zmáčkly" dveře jeho garáže a jeho auto".

Manažérská legenda Carlo Pernat je celkem zajímavého názoru, když říká, že malá postava Daniho limituje - doslova, že jeho tělo není stavěné pro závody MotoGP - a to prý také vysvětluje proč tento španělský jezdec ještě nevyhrál šampionát královské kubatury a proč je také hodně často zraněný. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist