Ohlasy po argentinském závodě třídy MotoGP

Marc Márquez nedal v Argentině nikomu šanci. Po zisku pole position si dojel pro své první letošní vítězství a se 45 body na kontě se stává lídrem šampionátu. Na druhé pozici skončil Valentino Rossi se ztrátou 9,816 sekundy na rodáka z Cervery, na třetí příčce byl pak odmávnutý vítěz katarského závodu Andrea Dovizioso.

Gran Premio Motul de la República Argentina - Závod MotoGP

1. Marc Márquez (Repsol Honda Team) - MS 1. místo ... 45 bodů

„Dnešek byl perfektní. Už od prvního tréninku jsem byl opravdu soustředěný, všechno až na malé zaškobrtnutí ve čtvrtém volném tréninku fungovalo dobře. V závodě jsme do toho šli naplno. Věděl jsem, že nejsilnější budu v prvních pěti kolech. Dal jsem do toho tedy opravdu všechno a když jsem pak viděl, jak můj náskok narůstá z jedné vteřiny na druhou a třetí, uklidnil jsem svůj rytmus a už jsem na to tolik netlačil. Snažil jsem se co nejvíce šetřit pneumatiky i motorku, na které jsem se cítil opravdu dobře."

2. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) - MS 3. místo ... 31 bodů (- 14)

„Je to už dlouho – vlastně od Sachsenringu v minulém roce - co jsem stál na pódiu. Tohle druhé místo mě těší obzvláště, protože v posledních dvou loňských závodech v Malajsii a ve Valencii, jsem jel na první, respektive druhé pozici a chyboval jsem. Takový konec šampionátu pro mě nebyl jednoduchý, i proto je pro mě dnešní výsledek hodně důležitý. A stejně tak pro můj tým a Yamahu. Jsem opravdu šťastný! Čekal jsem, že budu rychlejší, ale dnešní vyšší teploty mi dělaly trochu problémy. Dovi jel se mnou vepředu, i pro něj to byl dobrý závod, měl dobré tempo. Podařilo se nám trochu poodjet klukům za námi a pak už jsme bojovali jen mezi sebou. V momentě, kdy jsem věděl, že bych se mohl dostat na druhé místo, mi bylo jasné, že nesmím chybovat. Kdybych nechal Dovimu jen o jeden centimetr víc, předjel by mě. Pak se mi už jelo dobře, byl jsem velmi rychlý. Mám velkou radost, a to nejen proto, že předjet někoho v posledním kole vždycky potěší, ale také proto, že jsem byl velmi dobrý na brzdách.“

3. Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) - MS 2. místo ... 41 bodů (- 4)

„Bezpochyby jsem s pódiem spokojený, před tímhle závodem bylo umístění na něm našim cílem. Na druhou stranu nemám radost ze zadní pneumatiky. Nemohl jsem na to tlačit až do konce závodu, což je přesný opak toho, co jsme po trénincích očekávali. V posledním kole se mi nepodařilo setřást Rossiho a předjet jej zpátky. Bylo by opravdu riskantní něco takového zkoušet, důležitý je pro nás zisk 16 bodů. Samozřejmě jsme během závodu nasbírali nějaká zajímavá data, která teď musíme do další Velké ceny zanalyzovat. Austin teoreticky není také naší nejlepší tratí. Našim cílem tedy opět bude stanout na pódiu."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist