Ohlasy jezdců MotoGP na Sanghai (1)

Na okruhu Sanghai se konala Grand Prix Číny, v článku se můžete podívat na první část tradičních ohlasů jezdců MotoGP na jejich závod.

Daniel Pedrosa (1. místo)
Je to perfektní výsledek. Byl to fantastický závod pro mne i můj tým, který velmi tvrdě pracoval. Je to ohromný výsledek pro oba jezdce týmu, tak jsem kvůli nim velmi šťastný. Závod byl těžký, měl velkou rychlost. Dnes byly dobré podmínky a tak jsem byl schopný jezdit v dobrém rytmu. Velmi dobře dnes pracovali pneumatiky a tak bych rád poděkoval Michelinu. Měl jsem tentokrát dobrý start, ale do první zatáčky jsem trochu pozdě brzdil. Projel jsem jí proto zeširoka a ztratil jsem tím několik pozic. Byl jsem ovšem schopný postupně tyto pozice získat zpět. Když jsem byl ve vedení, každé kolo jsem si na tabuli kontroloval svůj rozestup od dalších jezdců. Pokusil jsem se malý náskok udržet, ale nebylo to snadné, protože Nicky stále více a více na mne tlačil. Má pneumatika již postupně ztrácela přilnavost. Vítězství je vždy nádherné, ale vyhrát v MotoGP je pro mne opravdu zvláštní.
Nicky Hayden (2. místo)
Každé kolo jsem se snažil jezdit rychleji a zatlačit tak na Danyho. On to však vydržel. Musím rozhodně Danymu poblahopřát, odjezdil opravdu dobrý závod. Když jsem začal jezdit rychleji, tak jsem se cítil lépe. Když jsem se dostal trochu blíž k Danymu, nechtěl jsem udělat cokoliv hloupého. Blahopřeji týmu, nejen mým chlapcům, ale všem lidem zapojeným do týmu Repsol Honda. Oni si to zaslouží. Pokouším se zlepšovat v každém závodě, získávat body a pódia je dobré, ale já chci opravdu vyhrávat. Myslím, že vítězství není daleko. Je hezké mít v šampionátu malý náskok, ale je teprve začátek sezóny. Těším se na další závod v Le Mans.
Colin Edwards (3. místo)
Měl jsem opravdu dobrý start a tak jsem se rozhodl zajet první kolo jak nejlépe dovedu. Několikrát jsem byl na hranici pádu, ale říkal jsem si, že raději dnes havaruji, než abych přišel o pódium. Znamenalo to, že jsem nemohl povolit ve své jízdě. Měl jsem trochu problémy s přilnavostí. Chtěl jsem jezdit rychleji než těch 2:00,7, ale problémy s přilnavostí mi to neumožnily. Když mne předjeli Nicky a Dany, nedokázal jsem se jich udržet. Oni jeli příliš rychle. Během víkendu jsem měl několik problémů, a tak jsem pódium nečekal. Děkuji mému týmu, Yamaze i Michelinu, že tvrdě pracovali na tom, aby mi poskytli konkurenceschopný motocykl. Doufám, že tento výsledek bude odrazem do sezóny.
John Hopkins (4. místo)
Nyní jsem jako v extázi. Celý závod jsem se cítil dobře. Dobře jsem odstartoval a tvrdě pracoval celý závod. Věděl jsem, že se musím zaměřit na každé kolo a příliš brzo si neopotřebovat pneumatiky. Držel jsem se Colina Edwardse a nechal se jím táhnout. Předjeli nás Nicky a Dany, jeli obrovskou rychlostí, nedalo se jich udržet. Ke konci závodu jsem začal jezdit tvrději, ale překračoval jsem tím hranice stroje. Chtěl jsem dnes získat svůj nejlepší výsledek, rozhodl jsem se proto udělat vše potřebné. Musím velmi poděkovat mému týmu, který fantasticky pracoval během celého víkendu. Bez nich bych zde nebyl, oni jsou důvodem proč jsem u Suzuki. Velmi dobře dnes pracovaly i pneumatiky Bridgestone. Myslím, že jsem měl i trochu lepší přilnavost než Colin. Skvěle pracovaly i na konci závodu. Jsem opravdu šťastný. Chci říct, že je to oslava mých narozenin, je to dárek k narozeninám mě i mé matce. Doufám, že i ona je šťastná z tohoto výsledku.
Casey Stoner (5. místo)
Měl jsem dobrý start, ale měl jsem také problém v první zatáčce. Potom jsem jel za Gibernauem a to bylo špatné pro můj závod. On měl rychlý stroj na výjezdech ze zatáček a také chodil pozdě na brzdy. Nebyl žádný způsob jak ho předjet. Měl jsem také hodně problémů s přilnavostí zadní pneumatiky ve středních částech zatáček. Nebylo to ovšem pneumatikou, protože tento problém měli všechny stroje Honda s výjimkou továrních motocyklů Danyho a Nickyho. Při mé stíhací jízdě jsem měl ke konci drobný problém při brzdění. Myslím si, že bez tohoto problému bych byl schopný vyzvat Edwardse k boji o pódium. Pro šampionát to byl ovšem další dobrý výsledek.
Makoto Tamada (6. místo)
Je to letos poprvé, kdy jsem mohl během závodu ukázat své možnosti. Měl jsem dobrý start, ale ztratil jsem několik pozic během úvodní zatáčky. Vedoucí skupina se oddělila a já nejprve absolvoval několik klidných kol, abych nalezl dobrý pocit na motocyklu. Během posledních kol to pro mne bylo nejlepší, v posledním kole jsem mohl dokonce zajet své nejrychlejší kolo. Opravdu dobrý pocit mi během závodu dalo předjíždění jiných jezdců. Bylo fantastické opět cítit tento pocit.
Marco Melandri (7. místo)
Abych řekl pravdu, rád bych na tento víkend zapomenul. Od prvního dne jsem měl problémy, ale stále jsem hledal řešení k odstranění těchto problémů. Také vše ztížil déšť. Dnes jsem dal do závodu vše, ale nedokázal jsem jezdit tak tvrdě, jak jsem potřeboval. Soustředil jsem se tady na zisk alespoň těchto několika bodů, které by mohly být určitě důležité.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist