Ohlasy jezdců MotoGP na Mugello (1)

První část ohlasů jezdců na víkendovou Grand Prix Itálie ve třídě MotoGP. Tentokrát se podíváme na prvních sedm v cíli.

Valentino Rossi (1. místo)
Byl to neuvěřitelný závod s nejlepším koncem pro diváky, čtyři italští jezdci mezi prvními čtyřmi v cíli. Byla to ohromná bitva, plná útoků a předjíždění. Na začátku jsem se pokusil odjet a jezdit sám, ale měl jsem nějaké problémy s předním kolem, rozhodl jsem se proto spíše soustředit na můj rytmus. Pak mě dojel Melandri, se kterým jsem měl velký souboj, stejně jako později s Biaggim. Ke konci jsme jeli opravdu rychle. Zaútočil jsem tři kola před cílem, podařilo se to a tak jsem šťastný. Můj tým znovu odvedl ohromnou práci, každý v Yamaze usilovně pracoval na motocyklu, aby byl pro mne nejlepší. Toto je odměna. Chtěl bych jim poděkovat, stejně jako mnoha divákům okolo okruhu. Bylo ctí před nimi závodit.
Max Biaggi (2. místo)
Ohromný závod. Jsem s tímto výsledkem extra šťastný. Vyšel jsem z hrozné situace nejlepším způsobem – výstupem na pódium po boji o vítězství. Téměř se to povedlo. Tým i HRC odvedl dobrou práci a já jim všem děkuji. Děkuji mechanikům, chlapcům od podvozku, pneumatik, inženýrům a samozřejmě Ervovi. Díky jejich práci pracoval motocykl ihned od pátečního tréninku dobře. Teď to musíme pouze udržet. Nepřemýšlím o mistrovství, dávám přednost boji závod za závodem.
Loris Capirossi (3. místo)
Ducati se dnes dostalo do dobré pozice a já nyní očekávám další zlepšení. Závod připomínal spíše klání třídy 125, dokonce jsem se na velké televizní obrazovce díval jak jezdíme. Všichni jsme jezdili dobře. Tým celý víkend pracoval usilovně na dobrém nastavení, také jsem dobře spolupracoval s Bridgestone. Motocykl byl perfektní. Po Warm Upu jsem si vybral mírně tvrdší pneumatiku. To je důvod toho, že jsem zpočátku nebyl tak rychlý. Postupně jsem se ale zrychloval. Také jsem kvůli výdrži pneumatik změnil svůj jezdecký styl. Pokusil jsem se jezdit hladce v zatáčkách. Jsem šťastný kvůli mému týmu, zvláště po ne zrovna dobrém začátku sezóny. Díky patří také mým fanouškům, bylo zde hodně lidí, kteří mi fandili a dodávali velké emoce.
Marco Melandri (4. místo)
Byl to neuvěřitelný závod. Pravděpodobně letos můj nejlepší. Od začátku jsem se maximálně pokoušel zůstat s vedoucí skupinou a třebaže jsem byl v rychlých sekcích poražen, v pomalejších šikanách jsem byl schopen získat ztrátu zpět. Pět kol před koncem jsem téměř havaroval a tak jsem musel zpomalit můj rytmus. Boj s Capirossim byl úžasný, mohl jsem slyšet dav jak na nás pokřikoval. Chtěl jsem jet co nejlépe. Do poslední zatáčky jsme přijeli společně, se čtvrtým místem jsem spokojený. S jízdou na limitu jsem spokojený, doufám, že v Barceloně mohu pokračovat ve zlepšení.
Carlos Checa (5. místo)
Celkově jsem docela spokojený, protože Lori a já jsme byli třetí a pátý, nedaleko za vítězem. Toto je zdaleka můj nejlepší víkend tohoto roku. Cítím, že jsem se posledními závody o motocyklu mnoho naučil. Zpočátku jsem se necítil stoprocentně dobře, neměl jsem k motocyklu potřebnou důvěru a to mě zpomalovalo. Jakmile jsem začal spotřebovávat palivo, mohl jsem jet rychleji a rychleji. Mohl jsem najíždět rychleji do zatáček a také je hladce projíždět. Zítra zde zůstaneme testovat, mám několik myšlenek k vyzkoušení. Také se pokusím zlepšit svůj výkon na kvalifikačních pneumatikách.
Nicky Hayden (6. místo)
Těžký závod. Neměl jsem dobrý start. Když jsem odstartoval, tak se mi ale podařilo zajet několik dobrých času. Předjel jsem několik jezdců a našel dobrý rytmus. Stále mi, ale něco chybělo k tomu, abych se dotáhl na vedoucí skupinu. Měl jsem s Checou dobrý závod. Chtěl jsem ho opravdu porazit, ale nešlo to. Pozitivní na tom je, že je to nejmenší odstup od vítěze, který jsem letos měl. Dává to celému týmu trochu optimismu. Nejsme ovšem ze šestého místa nadšený. Dnes jsem tomu dal ovšem vše.
Alex Barros (7. místo)
Neměl jsem dobrý start, nebylo to sice nejlepší, ale ani ne nejhorší. Co jsem ovšem opravdu propásl, tak to byla dobrá pozice na startovním roštu, protože se závodním rytmem, který jsem očekával okolo 1:51, jsem mohl být hodně vpředu. Jsem spokojený, ale musím zlepšit svou kvalifikaci, protože kdybych startoval více zpředu, bojoval bych o pódium. V každém případě jsem spokojený, že jsem fyzicky v pořádku. Po dvou tvrdých dnech práce jsem připravený na Barcelonu.

Fotografie z Grand Prix Itálie

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist