Ohlasy jezdců MotoGP na Istanbul (2)

Pokračování jezdeckých ohlasů na závod MotoGP v tureckém Istanbulu.

Randy de Puniet (Kawasaki – 8. místo)
Neměl jsem dnes nejlepší start, nevím co se stalo, ale motorka nereagovala ihned na uvolnění spojky. Pokusil jsem se pak vše napravit, ale další chybu jsem udělal na konci cílové rovinky. Na konci prvního kola jsem byl devátý, nedaleko od vedoucí skupiny. Měl jsem dobrý souboj s Barrosem a Haydenem, ale pak jsem dvě kola ztratil několik sekund, když jsem se snažil předjet Rossiho. Poslední čtyři kola jsem se snažil chlapce opět dojet, ale odstup byl již dost velký. Mohl jsem pouze udržet mou rychlost a dojet osmý. Jsem spokojený, dosáhl jsem na svůj nejlepší výsledek v sezóně. Jsem si ovšem jistý, že s dobrým startem bych skončil na ještě lepším místě. Pokusím se o to znovu v Číně.
Alex Hofmann (Ducati – 9. místo)
Dnes jsem velmi spokojený. Vše špatně začalo mým pádem v ranním warm upu, ale nakonec se mi podařilo udělat dobrý závod. Po mém pádu jsem nebyl stoprocentně zdráv, bolely mě především žebra, které mi bránily v dobrém dýchání. Během závodu jsem byl stále nedaleko vedoucí skupiny, bohužel jsem se do ní nikdy nedostal, ale jsem spokojený. Istanbul byl můj nejlepší závod. Jsem vděčný celému týmu, který odvedl vynikající práci a já chci proto poděkovat každému členu týmu a doufat v dobrý závod i v Číně.
Valentino Rossi (Yamaha – 10. místo)
Jsme dnes hodně zklamaní, protože jsme od tohoto závodu hodně očekávali, namísto toho jsme měli nějaké problémy s pneumatikou, což pro nás byla pohroma. Včera a dnes ráno stejná pneumatika vypadala dobře, ale dnes se bohužel něco po několika kolech stalo a já jsem nemohl dosáhnout na potenciál, který jsme zde měli. Ještě neznáme důvody proč to tak bylo, ale nyní Michelin pracuje na zjištění, co se vlastně stalo. Měl jsem vynikající start a v prvním kole jsem vedl, pak jsem chyboval v jedenácté zatáčce, kde jsem jel zeširoka a klesl na páté místo. Nicméně v těchto chvílích můj motocykl pracoval velmi dobře a já byl schopný bojovat opět o druhé místo. Cítil jsem se jistý a věřil jsem v dobrý souboj se Stonerem. Je to škoda, ale po deseti, jedenácti kolech se začala pneumatika opotřebovávat a já musel zpomalit, protože jsem se docela vyděsil. Vypadalo to, že je s pneumatikou nějaký problém a já se musel hodně soustředit na jízdu, abych závod dokončil. Dnes jsme měli velkou smůlu, startovali jsme z první a druhé pozice, ale Colin havaroval když byl zasažený a já měl tento problém s pneumatikou. Také jsem také dnes nešťastný kvůli Eliasovi, myslím si, že byl hodně nebezpečný, víc než jednou mě předjel vnitřkem a pak náhle změnil směr. Toto není způsob jak se závodí. Všichni jsme dnes večer docela smutní, ale máme další závody a tak se budeme těšit do Číny.
Chris Vermeulen (Suzuki – 11. místo)
Trochu jsem v prvním kole zaváhal a hned jsem se dostal do souboje, ale brzo jsem se soupeřů zbavil. Pouze jsem předjel Alexe Barrose, když najednou přímo přede mnou jiný jezdec srazil Edwardse a Pedrosu, nemohl jsem už nic dělat. Byla to nejhorší část závodu, ale naštěstí moje motorka stále běžela a navíc ležela na Pedrosově motorce. Skočil jsem po spojce, stáhnul motorku dolů a pokusil se vrátit do závodu. Moje řidítka vyla ohnutá a plexisklo kapotáže rozbité, ale všechno ostatní se zdálo dobré. Jedno nebo dvě kola jsem pozoroval jestli všechno správně funguje, pak jsem sklonil hlavu a dal se do práce. Začal jsem dojíždět ostatní jezdce a podařilo se mi zajet i stabilní časy. Pokusil jsem se jezdit co nejlépe a nakonec skončil jedenáctý. Vím, že jsem nejrychlejší kolo zajel až před koncem závodu a proto si říkám, co by se stalo, kdybych nehavaroval. Nyní potřebuji vyrazit do Číny, dobře se kvalifikovat a ujistit se, že nebudu sestřelený ze závodu.
Carlos Checa (Honda – 12. místo)
Byl to velmi obtížný závod, víc než jsem očekával. Nedisponoval jsem dobrým nastavením motoru ani potřebnou stabilitou, zvláště pak v rychlé páté zatáčce. Skoro jsem několikrát havaroval, bylo to velmi děsivé. Rozhodl jsem se proto neriskovat a dokončit závod. Trpěl jsem nedostatečnou přilnavostí pneumatik, malým výkonem motoru a stabilitou podvozku, která byla v trénincích mnohem lepší. Potřebujeme nyní analyzovat tyto problémy a posunout se v čínském závodě kupředu.
Shinya Nakano (Honda – 13. místo)
Start byl dobrý, ale pak přišla ta nehoda. Já se jí pokoušel vyhnout a ztratil jsem deset pozic. Věděl jsem, že do konce závodu to bude velmi těžké. Znovu jsem neměl důvěru v předek motorky, ale přinejmenším jsem dosáhl na několik bodů a to byl jeden z mých cílů pro tento víkend, který byl jedním z prvních závodů v dlouhé sezóně. Náš problém přišel v kombinaci mnoha věcí, ale já znám Hondu i Michelin, oni budou tvrdě pracovat společně s našim týmem a já nadějně doufám v lepší výsledky během dalších závodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist