Nic jistého zatím nemá ani Colin Edwards

Stejně, jak je tomu v případě Nicky Haydena, je podobně nejistá budoucnost závodění v motocyklovém seriálu Grand Prix také v případě dalšího Američana Colina Edwardse. Rodák z Texasu v letošním roce závodí s týmem Forward Racing, ale pro sezonu 2014 zatím nemá nic jisté.

V příštím roce bude Forward Racing pronajímat motory Yamaha M1, alespoň tak zní ústní dohoda mezi oběma subjekty, ale zatím není vůbec jasné, zda s takto vybavenými motocykly bude Colin Edwards vůbec závodit. Američan si něco podobného přál dlouho a zejména v době, když bojoval s různými kombinacemi podvozků, motorů a řídící elektroniky.

„Teď nic nemám,“ prozradil před prvními tréninky na U.S. Grand Prix Colin Edwards. „Rád bych zůstal s týmem, kde jsem nyní a kde pracují nad něčím novým pro příští rok. Je to technický komplet, který by měl mít mnohem lepší výkon. Jel jsem s nimi dva roky a rád bych jel i ten třetí s lepší technikou. Existují samozřejmě lepší komplety, ale je to jen otázka peněz. S dobrým rozpočtem dokážete víc. Pokud bych ale nejel MotoGP, bylo by těžké jít závodit do jiného šampionátu.“
Tím Američan také odpověděl na otázku, zda je pro něho třeba jediným možným řešením přestup do mistrovství světa superbiků, kde v minulosti dvakrát slavil titul šampiona (v letech 2000 a 2002).

V letošním ročníku Američan závodí s motocyklem kategorie CRT. Komplet Forward Racingu tvoří britský podvozkem FTR, agregát Kawasaki ZX-10R a elektronika Magneti Marelli. Bodoval ve čtyřech závodech z osmi a pro nejlepší umístění si dojel v Barceloně, kde byl devátý. V průběžném hodnocení patři devětatřicetiletému Edwardsovi sedmnáctá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist