Nejrychlejším je v kategorii Open Espargaró

První den testu v Sepangu byl pro tým Forward Racing velmi úspěšný, když jejich jezdec Aleix Espargaró zajel druhý nejrychlejší čas dne 2´00,900 sekundy a na středeční maximum ztratil pouhých pět setin. Zkušený Američan Colin Edwards den uzavřel čtrnáctým časem 2´02,743 sekundy.

Španěl Aleix Espargaró dosahoval velmi rychlých časů především v odpolední části úvodního dne testování královské kubatury v Malajsii. Dopoledne nebyla dráha ideální a proto po úvodních třech hodinách měl Espargaró na svém kontě jen osm měřených kol s čtrnáctým nejlepším kolem 2´04,064 sekundy. Hodinu před koncem tréninku už vedl tabulku časů, ale nakonec jen velmi těsně o tuto pozici v závěru dne přišel.
„S dnešním výsledkem jsem moc spokojený. Je důležité pracovat na nastavení druhé motorky a to jsme dnes také udělali,“ uvedl po skončení testu Aleix Espargaró. „Dopoledne jsem toho moc nenajezdil, protože jsem na to nedokázal zatlačit způsobem, jakým jsem chtěl. Zapracovali jsme na elektronice a odpoledne to už bylo lepší. Je to teprve první den, takže zítra budeme pokračovat.“

Dopolední část byla naopak velmi dobrá v podání Colina Edwardse, který byl po úvodních třech hodinách s devátým nejrychlejším časem 2´03,069 sekundy nejvýše postaveným jezdcem kategorie Open. V průběhu testu pracoval Američan na nastavení motocyklu a den uzavřel s čtrnáctým časem.
„Dráha byla ráno hodně špinavá a nešlo na to pořádně zatlačit,“ komentoval středeční test Colin Edwards. „Odpoledne už byly podmínky na dráze lepší, ale mě se nedařilo získat s motorkou ten správný cit, takže jsme nedokázal ideálně najíždět do zatáček. Vyzkoušeli jsme hned několik řešení, ale časy jsme si nezlepšili. Dnes na tom ještě budeme dělat, abychom zítra zaznamenali posun k lepšímu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist