Nejen ofenzíva Repsolu

Není žádným tajemstvím, že Alberto Puig a také jeho svěřenec Dani Pedrosa nejsou vůbec nadšeni příchodem Caseyho Stonera k Hondě. A tak vytáhli do boje a použili k tomu hlavního sponzora, tedy firmu Repsol.

Manažér Livio Suppo se po svém odchodu od Ducati k Hondě stal jedním z nejdůležitějších osobností pro japonskou HRC. Byl to hlavně on, kdo se zasloužil o to, že příští rok bude za Hondu závodit jeho přítel Casey Stoner. Ovšem ne všichni u továrního týmu jsou nadšeni z tohoto Itala.


A konkrétně ze strany současné týmové "1" Daniho Pedrosy se ozývají hlasy, které by chtěly udělat ze Supa nejraději nezaměstnaného. Mezi ně patří především Pedrosův manažér a mentor Alberto Puig. Kromě jiného Puigovi vadí to, že Supo sám jedná s jezdci o jejich smlouvách.

A aby Puig omezil Supův vliv, tak smlouva Pedrosy s Hondou na dva další roky nebyla podepsána přes Supa, nýbrž přímo s  Honda Racing Corporation.
 
Ovšem Puig mluví i o dalším problému, a sice o upřednostňování Stonera před Pedrosou. Nejnovější Puigovou aktivitou je dle španělských médií snaha, aby fa Repsol prodloužila sponzorskou smlouvu na další dva roky teprve poté, když bude splněna podmínka, že Supo opustí tovární tým. 


Suppo musí ale bojovat i na další bojové frontě. Andrea Dovizioso a jeho manažér totiž hrozí Hondě soudem, pokud nedodrží HRC platnou smlouvu, že "Dovi" zůstane v továrním týmu, pokud splní umístění do 5. místa v polovině sezóny 2010 - což také italský jezdec bez problémů splnil. 

Ovšem Supův "náhradní" plán přetransfermovat Doviziosa ke Gresinimu se zatím ukázal jako neproveditelný, tedy především proto, že to Andrea sám nechce. "Honda pojede v příštím roce se čtyřmi továrními jezdci, ale my ještě nevíme v jakých barvách.", vysvětluje Supo a zároveň ubezpečuje, že Dovizioso bude i v jiném týmu - v jiných barvách - plnohodnotným továrním jezdcem HRC. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist