Nakamoto: Jezdci na Hondách budou v Motegi startovat

Vicepresident HRC Shuhei Nakamoto si je jistý, že všichni jezdci Hondy budou v Japonsku startovat. A jednalo se už dokonce o pokutách pro jezdce Hondy, kteří by snad v Motegi startovat nechtěli.

Honda Racing Corporation (HRC) je přesvědčena o tom, že všichni její jezdci budou v říjnu startovat při Grand Prix Japonska v Motegi. Tedy i Casey Stoner, který už často prohlašoval, že do Japonska nepoletí, bude dle názoru továrny rovněž na startu 15. závodu letošního šampionátu kubatury MotoGP.  Ve svém posledním vyjádření už sice lídr šampionátu poněkud zmírnil své předchozí vyjádření vůči závodu v Motegi, ale potvrzení jeho účasti jsme z jeho úst ještě neslyšeli. Kromě něho se i někteří další piloti vyjádřili negativně ohledně startu v Japonsku, neboť mají strach, že březnové zemětřesení a následující tsunami poškodilo atomovou elektrárnu Fukushima natolik, že zde může být i nadále radioaktivní nebezpečí.

Promotér MotoGP Dorna společně s mezinárodní motocyklovou federací FIM sice nechali vypracoval nezávislou studii, ve které stojí, že neexistuje v Motegi žádné nebezpečí ozáření. Přesto nad výsledkem této studie existují pochybnosti....


Vicepresident HRC Shuhei Nakamoto je ovšem přesvědčen o tom, že všechny jezdce na Hondách v Japonsku uvidíme: "Myslím si, že se všech šest pilotů na Hondách zúčastní závodu v Motegi. Vysvětlil jsem jim, jak by mohly vypadat jejich pokuty ohledně jejich neúčasti při Grand Prix Japonska a co je v jejich smlouvách. Řekl jsem jim, že v případě jejich neúčasti budou následovat pokuty a sice takové, takové, takové a takové. V nejhorším scénaři by byla s nimi zrušena smlouva, to nakonec stojí rovněž ve smlouvě, kterou s námi mají. Neznám jejich závěrečné stanovisko, neboť potom jsem s nimi už nemluvil. Honda se ale nerozhodla, zda by opravdu zrušila smlouvu, kdyby některý jezdec do Motegi nepřijel", říká dále Nakamoto.

Přeložení závodu MotoGP z Motegi na okruh Suzuka - například dle návrhu Valentina Rossiho je nemožné, neboť zatímco závod Grand Prix má termín 2. října, tak už o týden později se v Suzuce koná závod Formule "1" a dva po sobě okamžitě následující závody nejsou pořadatelsky zvládnutelné a přesun motocyklového šampionátu na jiný termín není rovněž možný, neboť se už žádné další volné termíny nenabízejí.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist