MotoGP: Plány Suzuki na rok 2011

Tovární tým Suzuki zažil v roce 2009 velmi špatnou sezónu. Capirossi a Vermeulen skončili v tabulce mistrovství světa na 9., resp. 12. místě a to bez jediného podiového umístění. Tak špatně na tom nebyla Suzuki od roku 2004.

V letošní sezóně se chce ale tato tradiční japonská továrna zlepšit a na rok 2011 koupit jednoho ze silného kvarteta: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner či Dani Pedrosa.


Týmový manažer Suzuki, Paul Denning (na snímku s Capirexem), už v létě 2009 jednal s managmentem Pedrosy a Lorenza, ovšem obě dvě motocyklová esa se rozhodla prodloužit smlouvu s továrními týmy Hondy, resp. Yamahy.


Suzuki tak nastoupí i v roce 2010 s veteránem závodů Grand Prix Lorisem Capirossim a s nováčkem Alvarem Bautistou. „Loris je opravdová legenda závodů Grand Prix“, říká jasně Denning a pokračuje:
 

„Alvaro je naopak jedním z nejsilnějších nováčků, to je bez jakékoliv pochyby. Jeho agresivita během závodu, kterou ukázal v uplynulé sezóně, nás jistě ve výsledkové listině posune o něco dopředu.“, vypočítává přednosti nové posily týmu Rizla Suzuki manažer Paul Denning.

„Ale v roce 2009 jsme jasně viděli, že absolutní Top jezdec je schopen na každém kole udělat půl sekundy. Takže když takového výjimečného pilota angažujeme pro náš tým, tak to bude nejlepší investice, kterou jsme schopni udělat. Když Loris ukončí koncem roku 2010 svou kariéru, tak budeme konat jen to, co ostatní špičkové týmy. Zaklepeme prostě u nejrychlejších čtyř jezdců současnosti. A pak bude na řadě otázka, zda si to můžeme dovolit. A uvidíme, co se stane. Doufejme, že nebudeme muset na této listině jít moc dolů“, vysvětluje plány továrního týmu Suzuki Paul Denning.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist