MotoGP 2012: Jen pět jezdců na Hondách?

Promotér Dorna byl nucen snížit své příspěvky pro závodní týmy pro rok 2012 a zároveň Honda Racing Corporation zmenšila svůj závodní budget pro příští rok - důsledkem je, že privátní týmy Hondy v kubatuře MotoGP musí v roce 2012 šetřit.

Fausto Gresini chce ve svém týmu udržet velmi rychlého Marca Simoncelliho, což ale znamená zajistit mu i na příští rok tovární materiál. Jestli se mu to podaří, je samozřejmě otázkou druhou!

Faktem je, že v kladném případě si nebude moci dovolit druhý motocykl Honda RC213V ve své stáji, a druhý pilot tak pojede s podvozkem Moriwaki a zřejmě s agregátem Aprilia-RSV4.

"Ano, existuje možnost, že v roce 2012 nasadíme pouze 5 místo letošních 6 motocyklů.", říká sportovní ředitel HRC Livio Suppo a hned vysvětluje: "Je to otázka peněz. Jelikož přijou nové litrové motocykly, tak nebudeme moci nabídnout pro tým Gresini a pro LCR žádnou speciální finanční nabídku, jako letos. 2011 dostali Aoyama a Elias šasí 2010 a k tomu nové motory 2011 a teprve později nová šasí ze zimních testů od továrního týmu".
Dle aktuálních informací chce Honda nechat jet v týmu Repsol Caseyho Stonera a Daniho Pedrosu, Simoncelli v týmu San Carlo Gresini, Dovizioso je plánován pro LCR a Bradl buď v LCR nebo u Kiefera.
Majitel týmu Stefan Kiefer říká: "Chceme v Brně vše dotáhnout do konce a pro Stefana zde objednat u Japonců dvě Hondy. K tomu je potřeba budget 5,5 milionů Euro. Náš projekt se Stefanem ovšem stojí či padá s hlavním sponzorem firmou Viesmann, takže odchod Red Bullu zas tak moc nebolí, podařilo se nám naopak získat DHL. Viesmann nám plně důvěřuje, hodně cení rodinný přístup všech (tým patří bratrům Jochenovi a Stefanovi Kieferovým - pozn. Bosso) a má velký zájem na čistě německém týmu v MotoGP". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist