Moto2: Sergio Gadea potvrzen u Ponse

Španěl Sergio Gadea se během testů v prosinci minulého roku "doporučil" týmovému šéfovi Sito Ponsovi a pojede tak se šasím Kalex závody Grand Prix v kubatuře Moto2.

Sergio Gadea pojede v roce 2010 společně s Axelem Ponsem pro Pons Racing Team v kubatuře Moto2. 25-ti letý Gadea vyhrál doposud 3 závody Grand Prix ve stopětadvacítkách a získal 15 podiových umístění. Gadea patří k nejzkušenejším jezdcům Grand Prix a má za sebou už 102 startů ve stopětadvacítkách. Španěl testoval v prosinci motocykl Kalex a přesvědčil při těchto testech týmového šéfa Sita Ponse. 

"Jsem hodně rád, že jsem mohl podepsat tuto smlouvu a děkuji za šanci. Byl jsem překvapen, jak tým funguje a oba dva moje testy byly velmi dobré. To mně dává do sezóny hodně optimismu", říká Gadea. 


Týmový šéf Pons je názoru, že už od začátku testování byl Gadea svým profilem přesně takovým jezdcem, kterého tým hledal. "Je velmi talentovaný a jsem přesvědčen, že společně dokážeme být hodně konstantní. Jeho práce společně s Axelem je důležitá pro další vývoj motocyklu Kalex. Navíc jsou zde obrovské zkušenosti Sergia. V současné době jsem velmi spokojen, jakým směrem se vše ubírá", řekl týmový šéf Sito Pons. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist