Moto2: Aspar se stále ještě nerozhodl

FTR, BQR, Kalex, RSV nebo dokonce koupě Aprilie?

Ještě předtím, než oznámila Aprilia svůj konec v Moto2, byl tým Mapfre Aspar Top favoritem na historicky první titul mistra světa 2010 v Moto2. A nyní tento tým ani neví, s jakým šasím vlastně pojede...

Takže se naskýtá otázka, jaké šasí mají oba dva horcí aspiranti na titul - Julian Simon a Mike di Meglio - vlastně jet?

Pro zajímavost uvádím časy a názory jezdců, či týmu, na ten který motocykl.



Julian Simon - BQR 1.37,7
Julian Simon - RSV 1.37,4 
Julian Simon - Kalex 1.38,1
Julian Simon - FTR 1.37,8

"Jsem pro RSV nebo Kalex", říká mistr světa Julian Simon. K tomu dodává s humorem Gino Borsoi: "Nejlepší by bylo koupit od každé značky jeden model..."



Mike di Meglio - BQR 1.38,3
Mike di Meglio - Kalex 1.38.4

Asparovci testovali různé druhy motocyklů, s vyjímkou šasí Suter MMX. Když chtěli testovat tento švýcarský motocykl, tak byla odpověď Eskila Sutera hodně svérázná: "Náš bike není žádná prostitutka, aby se dala vyzkoušet. Musíte si jeden objednat a koupit!"


Hodně naštvaný je sportovní ředitel týmu Aspar, Gino Borsoi: "Aspar platil Aprilii řadu let miliony, získal s ní 3 tituly mistrů světa a několik titulů vícemistra. A nyní nás nechali stát v dešti. Nikdo  s námi od Aprilie nemluví, neexistuje ani žádné oficiální stanovisko od Aprilie, vše se dozvídáme z médií. Jsme hodně zklamaní, a začínáme být také už trochu nervózní. A moc se to nelíbí ani našim sponzorům, vždyť máme v týmu dva mistry světa a ti potřebují projekt, který se bude dále vyvíjet a fungovat:"  

Faktem je, že kromě BQR, FTR, Kalexu se nabízí i možnost nové italské značky RSV. Toto šasí vzniklo vývojem pánů Salvatore Giorlandina a Riccarda Drisaldiho (ex-Althea Honda) a jako první toto šasí testoval australský pilot supersportů Mark Aitchison. Je zde ale jeden problém: toto šasí má 15 kg "nadváhu".



Ovšem Aspar nijak nezaskrývá, že Aprilia je nejlepší šasí, které se momentálně nabízí!, a tak se dokonce uvažuje o tom, že by, pokud by to bylo možné, dosavadní "aprilské" šasí  - existují celkem 3 kusy - koupil.  A Martinez také dobře ví, že se brzy bude muset rozhodnout..."My ale nemůžeme prostě jít a koupit šasí, tak to nejde", řekl Jorge Aspar Martinez pro španělskou agenturu EFE. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist