Model Rossiho s M1 v Laguně Seca

Neuvěřitelně rozsáhlou papírovou vystřihovánku vymyslel a pro Yamahu vyprojektoval Nobutaka Mukouyama, který na modelu, jenž měří přes jeden metr, zachytil moment v závodu královské kubatury z Laguny Seca 2008, kde slavil vítězství Valentino Rossi.

Závodní motorky vyžadují precizní přístup mechaniků při seřizování nastavení a stejně tak od jezdce při samotné jízdě. Pořádnou dávku preciznosti a hlavně volného času si od nadšených modelářů vyžádá stavba modelu experta přes papírové vystřihovánky Nobutaka Mukouyamy. Projekt modelu a stavba prototypu trvala Japonci celkem jeden rok.
Nobutaka Mukouyama už pro Yamahu vyprojektoval několik různých modelů, ale tentokrát do projektu zakomponoval nejen motocykl tří ladiček, ale také jeho jezdce v podobě Valentina Rossiho a prostředí amerického okruhu v Laguně Seca, do něhož model zasadil.
Pokud chcete mít tento model neváhejte. Předem musím připomenout, že jeho stavba nebude snadná, ovšem jak můžete vidět na fotografiích, výsledek bude stát za to.
A co k tomu potřebujete? Barevnou tiskárnu, kvalitní papír formátu A4, skalpel, nůžky, lepidlo a nezbytný čas, což se v této době dlouhých večerů jaksi samo nabízí. Vystřihovánka je rozdělena do čtyř bloků ve formátu PDF s celkem 323 listy A4. Součástí je podrobný návod ke stavbě.

Stavba modeluYamaha Motor

Poznámka: Pokud se Vám model podaří sestavit, dejte vědět, přijedeme a uděláme spolu rozhovor nejen o stavbě modelu, ale také o tom, jak dlouho závodům na dvou kolech fandíte a podobně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist