Marc Márquez přerušuje sezónu, podstoupí čtvrtou operaci ramene

Marca Márqueze stále sužují zdravotní problémy s pravým ramenem, které si zranil při pádu v roce 2020. Spolu s doktory se proto rozhodl podstoupit další operaci, několik měsíců tak bude v šampionátu chybět.

Marc Márquez byl naposled operovaný před devatenácti měsíci. Během léčby překonal infekci v rameni, která jeho rekonvalescenci pozdržela a zdálo se, že jde vše správným směrem. Jak ale jezdec během speciální tiskové konference přiznal, poslední čas na motocyklu pouze trpěl. „Tuhle sezónu si vůbec neužívám, nemůžu jezdit tak, jak bych chtěl. Hodně trpím, rameno mě opravdu bolí. A začínám cítit bolest i v tom levém, protože veškerou zátež kladu na ni,“ uvedl Márquez s tím, že ani jeho jízdní styl není kvůli bolesti v ramenu stejný jako v minulosti.

Operaci podstoupí během příštího týdne ve Spojených státech amerických, ujme se ho nejlepší lékař na světě na tuto problematiku. Chybět tak bude už příští týden na domácím závodě v Barceloně. Jak dlouho bude trvat rekonvalescence, sám jezdec netuší. Spekuluje se však o několika měsících. Vrátit by se Márquez mohl až na podzim. „Zdá se to jako noční můra, ale věřím, že se vrátím brzy. Bude to těžké a nevím, kdy to bude. Nebudu na to spěchat,“ nechal se slyšet jezdec.

Cílem operace bude stabilizace ramena, ve kterém aktuálně dochází k přílišné rotaci. „Kost nebyla stoprocentně opravena. Předtím jsem však nemohl podstoupit další operaci, protože tkáně byly příliš měkké. Rameno na ni nebylo připraveno. Dělal jsem všechno proto, abych se operaci vyhnul, ale to se nepovedlo.“

Na tiskové konferenci byl s Márquezem přítomný i Alberto Puig. Jemu i celému týmu Hondy Španěl poděkoval za přístup. „Stáj mé rozhodnutí respektuje. Vím, že bych třeba mohl na některých závodech skončit na pódiu, ale to není to, co skutečně chci. Kdybych neměl takový charakter, jaký mám, už bych to dávno vzdal. Já ale budu i nadále bojovat,“ dodal.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist