Marc Marquez k Asparovi ?

Živo v přestupové hře není jen v MotoGP, ale pochopitelně i v nižších třídách. A ten hodně zajímavý má co do činění s údajným ukončením silničních aktivit hornorakouské továrny KTM.

Šéf konstruktér KTM Harald Bartol se nedávno nechal slyšet, že doposud nezná plány o závodních aktivitách KTM na rok 2010, ale jelikož je úplně "ticho", tak si myslí, že žádné nebudou. 

Indický konzern Bajaj Auto sice zvýšil svůj podíl ve firmě KTM Power Sports AG z 31,72% na absolutní maximum 49%, a dle slov marketingového šéfa KTM Winfrieda Kerschhaggla: "Dostali jsme se tím finančně opět nahoru", říká ale zároveň stejný muž: "Jestli si budeme moci dovolit investovat 1,5 milionu Euro do dalšího roku MS třídy 125 ccm, to není vůbec jisté. Rookies Cup ale chceme dělat dál". 


Na toto téma dodává Harald Bartol: "Do brněnské Grand Prix jsem chtěl slyšet jasnou odpověď, co bude dál. Ale je ticho po pěšině. Pokud ale chceme jet v roce 2010 s dvěma jezdci a postavit nový motocykl, tak je zmiňovaných 1,5 milionu Euro poněkud málo. Druhá možnost ale je, že se dále budu věnovat pouze vývoji a motocykly budou přenechány jinému týmu".  Pozn. redakce: Na snímku je současný jezdec týmu, Cameron Beaubier z USA. 


Takže pojďme rychle k nadpisu tohoto článku, Není tedy divu, že velký španělský talent Marc Marquez (16 let), v současné době na sedmém místě tabulky MS se ziskem 74 bodů, chce odejít. Jinak Marc Marquez jezdí závody Grand Prix teprve druhým rokem, a přesto má za sebou už dvě podia, vloni v Doningtonu a letos doma v Jerezu - kdy dojel vždy na třetím místě.


A namířeno má Marc Marquez zřejmě domů, tedy k Asparovi. Z Martinezova týmu zřejmě dva stopětadvacítkáři odejdou, na snímku s Asparem stojící Julian Simon má všechny předpoklady, že se stane mistrem světa do 125 ccm a postoupí tak o třídu výše do Moto2 a také Brit Bradley Smith by se měl objevit v této kubatuře Moto2, buď ve stávající stáji u Aspara, nebo u Hervé Poncharala v týmu Monster Tech3 Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist