Malajec Syahrin prožil v Sepangu nejlepší víkend sezony

Prvním Malajcem, který startoval na okruhu Sepang v závodu MotoGP, byl o tomto víkendu Hafizh Syahrin. Pro jezdce týmu Monster Yamaha Tech 3 to byla velká událost, která mu na první pohled svazovala ruce. V trénincích byl šestnáctý a v kvalifikaci dokonce až poslední. V neděli to ale Syahrin nevzdal, bojoval a cílem projel k radosti všech fanoušků desátý.

Pro Malajce Hafizhe Syahrina byl domácí podnik velmi emocionální záležitostí. Slzy v očích měl během představování jezdců na roštu, během národní hymny, při setkání s otcem, ale také po skončení závodu, když dojel zpátky do boxu Tech 3. Syahrin byl jistě velkým lákadlem pro všechny fanoušky. Okruh Sepang v neděli uveřejnil počet příchozích diváků (za víkend), který byl na solidní hodnotě necelých 170 tisíc.

„Tento výsledek je mým nejlepším víkendem kariéry,“ uvedl Hafizh Syahrin, který sice už byl začátkem roku devátý v Argentině, ale jistě všichni chápou, že desáté místo na domácí půdě a před domácími fanoušky má v této chvíli pro jezdce Monster Yamaha Tech 3 cenu zlata.

„Je to neuvěřitelné,“ pokračoval Malajec. „V první řadě chci opravdu moc poděkovat svému týmu, protože mám pokaždé jejich plnou důvěru a to mi dává ohromnou motivaci. Včera (sobota) to pro nás byla pohroma, ale zvládli jsme to.“

„Na startovním roštu jsem uviděl svého otce a to bylo hodně emocionální, musel jsem ho obejmout. A chci také poděkovat všem co přišli. Skončit v první desítce v mé domácí Grand Prix bylo mým cílem, ale abych řekl pravdu, nevěřil jsem, že něco takového bude možné.“

„Nakonec jsme to ale dokázali, což je neuvěřitelné. Chci všem poděkovat, miluji svoji rodinu a fanoušky. Jsem tak moc šťastný!“ dodal Syahrin, jemuž v průběžném hodnocení nyní patří šestnáctá pozice.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist