Loris Capirossi pojede v roce 2008 na Rizla Suzuki

Jak uz jsme na nasich webovych strankach avizovali, tak se melo o tomto vikendu rozhodnout take o tom, kde pojede v roce 2008 lonsky vitez naseho brnenskeho zavodu ve tride MotoGP, Ital Loris Capirossi.

Po 5-ti letech v cervenych barvach Ducati, behem kterych ziskal Ital Loris Capirossi 6 vitezstvi v kralovske kubature a POZVEDL motocykl Ducati tam, kde momentalne je, tedy na absolutne vitezny motocykl a stal se pro vetsinu SYMBOLEM firmy Ducati, odchazi trojnasobny mistr sveta kubatur 125 a 250 cc od Ducati k rivalovi Suzuki.
34-lety Loris Capirossi vyhral na Honde dva tituly mistra sveta ve tride do 125 cc (1990 a 1991) a jeden hodne PROBLEMATICKY titul v roce 1998 ve tride do 250 cc na Aprilii, kde si jiste pametnici vzpomenou na posledni kolo finaloveho zavodu v Argentine, kdy doslova srazil sveho tymoveho kolegu Tetsuyu Haradu a ackoliv titul ziskal, v tomto finalovem zavode byl nejen diskvalifikovan, ale musel Aprilii opustit a odejit k Honde...
Po 1 roce u Hondy ve dvestepadesatkach pak opet nasledoval prechod do kralovske tridy (zde mimochodem jezdil uz v letech 1995 a 1996), kde potom jezdil tri sezony na Hondach ruznych sponzoru a kdy take v teto nejvice hodnocene tride ziskal 1 vitezstvi. Ovsem to prvni si pripsal Loris Capirossi mimochodem na Yamaze 500, uz v roce 1996.
Svuj velky cil si ale Loris nikdy nesplnil, ziskat titul mistra sveta i v kralovske kubature. Nejblize k nemu mel vloni, kdy skoncil celkove 3. Jinak byl v roce 1995 v zaveru 6., o rok pozdeji 10., a dale potom celkove v sampionatu roku 2002 - 8., 2003 - 4., 2004 - 9., 2005 - 6. a nyni je zatim v prubezne klasifikaci na 8. pozici, kdyz se na rozdil od sveho mladeho tymoveho kolegy Casey Stonera nedokazal uplne ztotoznit s novym motocyklem o obsahu 800 cc. K jeho obrane je vsak nutno rici, ze vzdy, kdy mel sanci sanci na titul v MotoGP, byl bohuzel pronasledovan zranenimi!
Loris Capirossi absolvoval na Ducati svuj debut v MotoGP v roce 2003 a ziskal pro tuto italskou znacku z Bologne prvnich 5 viteztsvi a stal se tak symbolem znacky Ducati. Po angazovani Marca Melandriho jako tymoveho kolegu Australana Casey Stonera - vedouciho muze tabulky sampionatu 2007 - na rok 2008, bylo Capirossimu nabidnuto misto v privatnim tymu Pramac d´Antin a 3 rocni smlouva jako "velvyslance" Ducati. To pochopitelne povazoval Capirossi jako svou degradaci a tak mel dve moznosti, bud Kawasaki nebo Suzuki. A jelikoz motocykl Suzuki se v poslednich mesicich prokazatelne zlepsil, tak bylo rozhodnuti Capirossiho a jeho manazera Carlo Pernata naprosto jasne, v roce 2008 pojede Loris modry motocykl Rizla Suzuki a to s opci na rok 2009.
K jeho rozhodnuti prispelo jiste i vitezstvi Chrise Vermeulena v Le Mans 2007. Ale zaroven Capirossi kategoricky rekl, ze: "Nejsem vubec zarlivy na uspechy Casey Stonera, naopak je to vyborny kluk, a ja s nim vychazim perfektne."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist