Loris Capirossi: 300 závodů Grand Prix

Pokud se nic mimořádného nestane, tak tento italský jezdec nastoupí v neděli v katarském Losailu ke svému 300. startu v závodech Grand Prix!

"Grand Prix Kataru bude milníkem v moji kariéře. Nikdy jsem si nepomyslel, že tohoto cíle dosáhnu. Ale vždy jsem jezdil na 100% a jsem hrozně rád, že stále závodím na této vysoké úrovni. Začal jsem jezdit závody Grand Prix před dvaceti roky, nyní to tedy je důvod k velké oslavě. Měl jsem velké štěstí, že jsem stále zdravý a neměl jsem nikdy ani žádné vážné zranění", říká na toto téma Loris Capirossi a pokračuje: "Myslím si, že takový počet už nikdo nepřekoná. Já sám ale nastoupím ke svému 300. závodu se stejnou motivací a nasazením, jako v roce 1990 při prvním závodě. To znamená plný plyn a útok!" (Grand Prix Japonska - pozn. redakce), upřesňuje jezdec, který vstupuje do své 21. závodní sezóny GP a který na Velikonoční neděli oslavil své 37. narozeniny.


"Velmi dobré výsledky ve všech zimních testech by měly být nyní potvrzeny v závodě", říká oslavenec a dodává: "Závod bude pro nás velmi důelžitý, aby se tak potvrdilo naše zlepšení ze zimních testů (Sepang I.: 4. a 10. místo, Sepang II.: 4. a 6., Losail: 5. a 6. - poznámka redakce). Dostali jsme se hodně blízko samé špičce a v Kataru a v Japonsku bychom to měli potvrdit v závodě."


A kdy se dá vlastně očekávat konec závodní kariéry tohoto Itala? Týmový šéf Rizla Suzuki Paul Denning je následujícího názoru: "Fyzicky je Loris jako dravé zvíře a mentálně také hrozně silný. Ovšem o jeho konci závodní kariéry rozhodne zřejmě Ingrid (Capirossiho žena), ona totiž hodně rozhoduje a zřejmě rozhodne i v tomto případě, zda může Loris závodit i nadále. Ovšem on sám se vždy na závodění hrozně těší a chtěl by skončit po nějaké úspěšné sezóně. Je totiž na sebe sám hrozně hrdý a tak pokud se mu bude letos dařit a zajede několik dobrých výsledků, tak je docela možné, že po letošním roce skončí". 

Více o Capirossim v jeho profilu od Martina Hakla

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist