Lorenzovi bude pomáhat Alex Debón

Španěl Alex Debón, bývalý závodník čtvrtlitrové kubatury mistrovství světa silničních motocyklů, je nově součástí týmu Jorge Lorenza, jezdce královské kubatury seriálu Grand Prix. Lorenzo jel v roce 2017 premiérovou sezonu s Ducati a v nadcházející sezoně chce zaznamenat daleko lepší umístění než celkově sedmou pozici, která mu patřila po skončení letošního ročníku.

Trojnásobný mistr světa Jorge Lorenzo neměl první sezonu s Ducati snadnou, což by jen nerad příští rok zopakoval. Jeho týmový kolega Andrea Dovizioso bojoval o titul až do posledního závodu a to je něco, co by Lorenzo v roce 2018 rovněž rád podstoupil. K tomu mu má pomoci Alex Debón, bývalý jezdec mistrovství světa.

S Lorenzem letos spolupracoval Michele Pirro, testovací jezdec Ducati. Jenže Pirro jel také závody na divokou kartu a je rovněž jezdcem italského šampionátu CIV, takže s Lorenzem nemohl být v průběhu sezony na každém z okruhů kalendáře světového šampionátu.

To se má změnit právě s příchodem Debóna, který spolupráci s Lorenzem odstartoval již posezonními testy ve Valencii a Jerezu. Debón tak zamíří na každou z devatenácti Grand Prix roku 2018 a spolupracovat bude s Italem Pirrem. První testy roku 2018 jsou v případě třídy MotoGP na programu 28. až 30.ledna v Sepangu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
jannyk přispěla 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist