Letošní sezona je Zarcova poslední v barvách Pramac Racingu

V neděli Johann Zarco společně s týmem Prima Pramac Racing oficiálně potvrdili ukončení spolupráce po posledním závodu sezony 2023 ve Valencii. Francouz odchází po třech společných sezonách a dvanácti pódiích. Třiatřicetiletý závodník má zamířit k týmu LCR Honda, jelikož právě HRC Francouzi nabídla dvouletou smlouvu v MotoGP™, což u Ducati neudělali.

Po třech společných sezonách se cesty Johanna Zarca a týmu Prima Pramac Racing na konci roku 2023 rozdělí. Od roku 2021 do současnosti dosáhl francouzský jezdec s týmem celkem dvanácti umístění na stupních vítězů – čtyř v roce 2021, čtyř v roce 2022 a dalších čtyř letos. Cílem samozřejmě zůstává získat ve druhé polovině sezony 2023 vítězství v závodě.

Johann Zarco v oficiálním prohlášení uvedl: „S Ducati jsem strávil čtyři roky, z toho tři v týmu Pramac, a jsem velmi spokojený s tím, co jsme společně vybudovali a čeho jsme dosáhli. V roce 2021 jsem v šampionátu skončil na pátém místě, což znamenalo můj historicky nejlepší výsledek v MotoGP™, nicméně mým cílem je letos dosáhnout ještě lepšího výsledku. Na konci letošní sezony budu odcházet s úsměvem, protože tým a Ducati mi toho hodně dali a společně jsme vybojovali skutečně významné úspěchy.“

„Příští rok mě čeká nová výzva, ale v této chvíli chci s týmem co nejlépe ukončit aktuální šampionát. Děkuji celému svému týmu, Ducati a všem lidem, kteří po mém boku pracovali během těch let, které jsme spolu strávili. Konečným cílem zůstává stát na stupních vítězů a hrdě zpívat francouzskou hymnu La Marseillaise společně s Paolem Campinotim, kterému upřímně děkuji za veškerou podporu, kterou mi od prvního dne poskytoval,“ dodal Zarco.

Šéf týmu Prima Pramac, Paolo Campinoti, k odchodu svého jezdce poznamenal: „Během tří fantastických let po Johannově boku tým udělal významný krok vpřed, a to především díky jeho obrovskému talentu. Tento pokrok ho vynesl až do pozice lídra šampionátu MotoGP. Z tohoto důvodu mohu jen vyjádřit lítost nad tím, že v nadcházející sezoně nebude součástí naší rodiny, ale přeji mu hodně štěstí v jeho dalším působení. Teď už mi zbývá jen užít si spolupráci s ním až do konce šampionátu a očekávat od něho jen to nejlepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist