Konec Ponsova týmu ve stopětadvacítkách

Tým WRB, patřící Situ Ponsovi, skončil svou závodní činnost ještě než začala sezóna. Ovšem i Simone Corsi odchází z italského týmu "dvacek" a míří do Moto2.

Původní zpráva začátkem tohoto týdne se potvrdila hned během prvního dne testů v Barceloně. Team WRB, tedy ex-Jack & Jones majitele Sita Ponse, pod vedením manažera Javiera Sabia nedokázal najít náhradu za sponzora Jack & Jones, odcházejícího do Moto2 k Racing týmu Antonia Banderase.


Oba dva jezdci pod smlouvou, Brit Danny Webb má s týmem WRB smlouvu na 2 roky, a Španěl Adrian Martin, tak jsou volní. 


Britský mladík Danny Webb tak zřejmě pojede v novém týmu světového šampionátu Andalucia Cajasol, ve kterém už startuje španělský šampion Alberto Moncayo. K dispozici bude mít tovární motocykl z Noale - Aprilii RSA.

A jeho ex-týmový kolega, španělský jezdec Adrian Martin, zase zamíří do Debonovi stáje "Motorsport Team 69". 


A Radio Paddock hlásí doplnění italsko-japonské formace JiR manažéra Gianluca Montirona. Druhým jezdcem tohoto týmu bude další italský jezdec Simone Corsi. 22-letý vícemistr světa stopětadvacítek z roku 2008 a vítěz 5 závodů Grand Prix Simone Corsi tak bude na 99,9% týmovým kolegou svého krajana Mattia Pasiniho. Tým JiR pojede šasí japonské výroby TSR. Ačkoliv je Simone Corsi ve startovní listině FIM ve třídě stopětadvacítek za tým Fontana Racing, tak tento italský jezdec v poslední době testoval superstockovou Yamahu YZF R6 týmu Ciatti Racing - Elle2 a po úspěšném testu se rozhodl jezdit v letošním roce kubaturu Moto2.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist