Kawasaki pojede v MotoGP

Po dlouhých jednáních dnes bylo rozhodnuto o tom, že Kawasaki nasadí do mistrovství světa MotoGP jeden motocykl, který bude sedlat Marco Melandri.


Na začátku letošního roku oznámil tým Kawasaki, že končí se svými aktivitami v mistrovství světa silničních motocyklů. Odstoupení zelených se samozřejmě nelíbilo Dorně, která argumentovala podepsanou smlouvou, kde se Kawasaki zavazuje účastnit se tohoto seriálu až do roku 2011.


Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta dokonce hrozil, že tým požene k soudu v případě, že smlouva nebude dodržena. Zástupci obou hlavních účastníků se setkali na několika jednáních, kde se snažili domluvit na vhodném kompromisu, kde by se vyhnuly soudním tahanicím, ale také minimalizovali finanční náklady, kvůli kterým Kawasaki odstoupila. Jednu chvíli se dokonce spekulovalo o tom, že její motocykly budou nasazeny v některém soukromém týmu, vedeném Jorge Martinezem, případně Michaelem Bartholémym. Dnes Kawasaki vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že po rozhovorech mezi Kawasaki, Dornou a dalšími zainteresovanými stranami bylo rozhodnuto o nasazení týmu s jedním motocyklem a jezdcem Marcem Melandrim. Ten se měl sice tento víkend účastnit dalšího závodu automobilové série Speedcar v Dubaji, ale předpokládá se, že dá přednost oficiálním testům MotoGP v Kataru, které začínají tuto neděli. O budoucnosti Johna Hopkinse, který měl být původně druhým jezdcem na motocyklu Kawasaki, zatím není rozhodnuto.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist