Karel Abraham v Moto2 na tovární Aprilii?

Továrna Aprilia nasadí i příští rok své tovární motocykly do nové kubatury Moto2, a jedním ze zákazníků by měl být i český tým Cardion AB Motoracing s jezdcem Karlem Abrahamem.


Oficiálním továrním týmem by měl být současný španělský tým Mapfre pod vedením Jorge Martineze v sestavě Francouz Mike di Meglio a dále s novým mistrem světa ze stopětadvacítek, tedy zřejmě se Španělem Julianem Simonem.


Na bázi současného továrního týmu Metis Gilera pod vedením ex-jezdce Grand Prix Luca Boscoscura by měla jet dvojice ve složení Ital Andrea Iannone - ze třídy 125 ccm a Španěl Aleix Espargaro - který momentálně jezdí, kromě svých jiných závodnických aktivit - motocykl Moto2 stáje Blussens ve španělském mistráku C.EV.


A konečně ten pátý tovární motocykl by měl pilotovat český jezdec Karel Abraham ze stáje Cardion AB Motoracing.

Na otázku, zda nebude mít Aprilia problém s nápisem Honda na motoru, odpověděl Luca Boscoscuro následovně: "Záleží pochopitelně na velikosti nápisu Honda, to je ale otázka jednání." A dodal: "První motocykly Aprilia dvěstěpadesátek (tehdy to byl jezdec Loris Reggiani - pozn. redakce) byly vybaveny motory Rotax."

Jen pro úplnost, o motocykly Aprilia už požádalo přes 20 zájemců, a to byl také jeden z důvodů Piaggio Group, revokovat své původní rozhodnutí a do této nové kubatury nakonec vstoupit. V opačném případě by totiž také ztratilo práci v závodním oddělení Aprilie přes 50 zaměstnanců...

Aprilia nabízí svým potencionálním zákazníkům s továrními motocykly kompletní servis - stejně jako letos ve dvěstěpadesátkách, tedy včetně náhradních dílů, techniků, pneumatik a benzínu a a cena jednoho motocyklu by se měla pohybovat okolo 200 000 Euro.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist