Jorge Lorenzo údajně uvažuje o ukončení kariéry

Do závodnického důchodu by dle serveru GPOne.com a gazzetta.it mohl po Dani Pedrosovi odejít také Jorge Lorenzo. Španěl, který působí v seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2002, by se měl o svém dalším působení v MotoGP rozhodnout po dovolené v Maledivách.

Jorgeho Lorenza trápí v letošní sezóně jedno zranění za druhým. Na začátku roku absolvoval operaci zlomeného zápěstí, o tři měsíce později si v Kataru nalomil pravé žebro, z nizozemského Assenu si pak před dvěma týdny odvezl zlomený šestý a osmý hrudní obratel. V minulém týdnu kvůli tomu vynechal Velkou cenu Německa, zda se vrátí do sedla svého motocyklu v Brně je zatím nejisté.

A právě při posledním závodě v Sachsenringu se měla nést paddockem zpráva, že Jorge Lorenzo přemýšlí o odchodu do závodního důchodu. „Viděl jsem se s ním minulý týden na obědě, nebyl na tom zrovna dobře (psychicky). V pondělí jede na dovolenou,“ uvedl jeho kamarád Giovanni Cuzari. Po návratu z Malediv by se pak měl dvaatřicetiletý Španěl rozhodnout, co s ním bude dál.

Alberto Puig ke spekulacím uvedl pouze: „Nic o tom nevím." Samotný závodník se k nim pak zatím vůbec nevyjádřil. Pravdou však je, že blízko k ukončení své kariéry měl už během svého působení u Ducati.  „Byl to šílený čas. Vždycky když přemýšlím o svém důchodu, pociťuju pocity štěstí. Vím totiž, že už na mě nebude vyvíjený žádný tlak, že se už znova nezraním. Když byl ale můj odchod do důchodu blízko, začal jsem pociťovat depresi,“ přiznal tehdy španělský závodník.

AKTUALIZACE: Alberto Puig uvedl, že doufá v návrat Lorenza pro Velkou cenu České republiky. „Samozřejmě, že rekonvalescence po takovém zranění není jednoduchá. Víme však, že je ve svém srdci šampion a bude bojovat o co nejrychlejší návrat. Přejeme Jorgemu rychlé uzdravení, v Brně se k nám může připojit. Tým na něj čeká."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
budec přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist