Jezdci MotoGP o IRTA testech v Jerezu (2)

Dokončení ohlasů pilotů třídy MotoGP na poslední předsezónní testování, které proběhlo na okruhu Jerez de la Frontera.

Loris Capirossi (Ducati Marlboro)
Byly to pro mne tři velmi pozitivní dny. Jsem dobře připravený na zahajovací závod a tak jsem spokojený. Můj stroj odpovídal dobře na všechny modifikace nastavení, které jsme postupně udělali, nyní je pro tuto dráhu perfektní. Není snadné nalézt na Desmosedici toto perfektní nastavení, ale nyní mám opravdu výborný stroj. V každém případě si myslím, že práce odvedená během posledních dnů, bude velmi užitečná i pro další okruhy, bude to dobrý základ pro sezónu, která za chvilku začne. Dnes jsem byl trochu rychlejší než včera, dokázal jsem na závodních pneumatikách zajet 1:40,2, což je docela úspěch. Zlepšil jsem také svou rychlost a tak jsem spokojený. Jízda na kvalifikačních pneumatikách mne bavila, jezdil jsem i v tomto ohledu velmi rychle. Musím ovšem své šance držet u země, protože i ostatní jezdci se zlepšili, musím však být spokojený s takovýmto závěrem zimního testování. Rád bych poděkoval Bridgestone za jejich ohromnou práci během těchto měsíců, stejně jako všem lidem od Ducati Corse. Naši chlapci jsou opravdu vynikající!
Sete Gibernau (Ducati Marlboro)
Byl to dlouhý a těžký den, ve kterém jsem testoval mnoho nových věcí na motocyklu i mnoho nových pneumatik. Všeobecně vzato, podařilo se uskutečnit několik zlepšení, i když mi trochu dlouho trvalo nalezení ideální stopy. Rád bych poděkoval mému týmu za velmi dobrou práci, jsem šťastný z toho, jakým způsobem skončilo testování před startem hlavní sezóny. Pneumatiky Bridgestone se také ukázaly velmi konkurenceschopné. Přivezli sem závodní pneumatiky, na kterých jsem jezdil rychle a kvalifikační pneumatiky, na kterých jsem jezdil velmi rychle. Rád bych všem poděkoval, protože společně pracujeme velmi dobře. Nyní se již nemohu dočkat zahájení nové sezóny.
Colin Edwards (Camel Yamaha)
Bylo by dobré, kdybych mohl říci, že jsem dnes vyřešil všechny naše problémy, ovšem tohle není tento případ, stále ještě bojuji s problémy. Hodně věcí jsme pozměnili a já nebyl na závodní simulaci koncentrovaný. Moje rychlost není špatná, ale není to rychlost pro vítězství. Při tom, co jsem prožíval v Barceloně, je tato situace frustrující. Yamaha i Michelin dostali za tyto tři dny mnoho informací a já věřím, že se sem vrátí s řešením těchto problémů. V každém případě, tohle je právě to, proč se testuje. Letím domů, abych si trochu odpočinul. Doufám, že nový materiál, který dostanu až se sem vrátím, mi pomůže v boji o vítězství.
Valentino Rossi (Camel Yamaha)
Bylo zde mnoho lidí, bylo to jako o závodech. Je samozřejmě hezké mít tolik španělských fanoušků, ale dnes pro mne bylo dokonce velmi těžké projít od hospitality k týmovému kamiónu. Včera jsem si byl jistý, že dnes najdu nějaké zlepšení stroje, ale upřímně řečeno, nepodařilo se to a tak jsem trochu ustaraný. Vibrace zůstaly a v tomto okamžiku je nedokážeme odstranit. Yamaha a Michelin dnes udělali mnoho dobré práce, vyzkoušel jsem hodně různých pneumatik a nastavení stroje, ale stále jezdím pomalu. Toto je poslední test před startem hlavní sezóny, vždy jsem v testech jezdil rychle a motocykl vypadal výborně, tento test byl ovšem úplně jiný. V tuto dobu si nejsem jistý tím, co se stane v závodě, musím počkat a uvidíme. Doufám, že Jeremy společně s japonskými inženýry a techniky od Michelinu použijí všechna data, pochopí kde je problém a pokusí se to vyřešit.
Toni Elías (Fortuna Honda)
Dnes jsem ukončil náš předsezónní testovací plán. Mé vyhodnocení práce celého týmu je velmi pozitivní, v tomto ohledu jsem velmi spokojený. Dokázal jsem se konzistentně zlepšovat a také jsem se na motocyklu cítil pohodlně, což si myslím, že je nejdůležitější věc. Musím poděkovat Michelinu za jejich velkou práci. Nemohu se dočkat závodu zde v Jerezu před tím ohromným publikem. Atmosféra během závodního víkendu je zde opravdu ohromná.
Marco Melandri (Fortuna Honda)
Celkově jsem spokojený s prací, kterou jsem společně s Michelinem odvedl. Jsem s kvalitou pneumatik velmi spokojený. Asi okolo poledne jsem dosáhl na svůj nejlepší čas v době, kdy jsem jel již dvanácté kolo. Ještě se musím postupně zlepšit, jsem si však jistý.
Shinya Nakano (Kawasaki Racing Team)
Včera jsem cítil, že potřebuji udělat ještě další krok vpřed, proto jsem dnes strávil hodně času při hledání dalšího zlepšení nastavení motocyklu, sytému vstřikování paliva, ale také ve výběru pneumatik. Jsem rád, že jsem zlepšení dokázal nalézt, ale pak se na konci testu zlepšili všichni a proto musíme dále hledat vylepšení našeho stroje, musíme učinit malý krůček kupředu během tréninků a kvalifikace na první závod. Vím, že někteří z chlapců, kteří zde neměli zrovna nejlepší testování, budou během sezóny jezdit velmi rychle, proto nesmíme usnou na našich úspěších z testování. Po posledních testech přijedu k prvnímu závodu s vyšším očekáváním než v minulosti. Jsem si jistý, že Ninja ZX-RR 2006 je stroj, který mi umožní vylepšit mou pátou pozici ze zahajovacího závodu loňské sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist