Jerez-Test: Kvůli dešti je na trati klid

První dopolední testování MotoGP v Jerezu odplavila voda.

V 10 hodin měl na okruhu Circuito de Jerez začít třídenní test MotoGP, ovšem do 10.45 hod. se na trati nedělo vůbec nic. Nejen nebyl slyšet ani jeden nastartovaný motocykl,  natož aby někdo jezdil na trati. Nepřetržitě totiž pršelo a bohužel není ani naděje na nějaké zlepšení.

"Musíme počkat, jak bude trať mokrá k poledni, pak se rozhodneme co dál", vysvětlil aktuální situaci Christophe «Beefy» Bourguignon, šéfmechanik týmu LCR-Honda od Stefana Bradla.
Pokud bude povrch traťě polomokrý, tak není vůbec smysluplné vyjet na okruh, říká dále «Beefy»: "Pro tři dny máme k dispozici jen čtyři sady pneumatik do deště. Ty vydrží za těchto podmínek maximálně 10 až 15 kol. Takže nemůžeme dnes ráno a pak odpoledne použít dvě sady a v pondělí se jen dívat. Ale jinak: Tři dni v dešti také nemusíme testovat. Nemáme vůbec naspěch. V neděli a v pondělí by mělo být počasí trochu lepší".

Na trati se později jako první objevili testovací pilot Ducati Michele Pirro a jezdec CRT týmu Avintia Blusens Hiro Aoyama. A následovali také Yonny Hernandez, Andrea Dovizioso a Bryan Staring.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist