Honda na zkompletování sestavy MotoGP 2019 nespěchá

Honda Racing Corporation zatím nespěchá na uzavření jezdecké sestavy továrního týmu Repsol Hondy pro sezonu 2019. Smlouvu již prodloužili s Marcem Márquezem a pozice druhého jezdce tím pádem zůstává nadále otevřená. Současný závodník Dani Pedrosa je ale velkým kandidátem na prodloužení.

Nový šéf týmu Alberto Puig pro britský Autosport.com prozradil, že japonský výrobce potřebuje víc času k tomu, aby definitivně rozhodli o podobě jezdecké sestavy pro rok 2019. Samozřejmě ve hře zůstává Dani Pedrosa, který s Hondou MotoGP závodí od roku 2006 .

„Márquez prodloužil a my chceme nyní vidět dané možnosti v závislosti na nadcházejících závodech,“ uvedl Alberto Puig. „Co bych rád uvedl je to, že jsme zatím nejednali s žádným jezdcem. Naše odpovědnost je dát týmu tu nejlepší volbu a Dani je skvělá volba. Proto je s námi už tolik let.“

Vliv na výběr bude mít také Marc Márquez, jak Alberto Puig připustil, když dodal: „Samozřejmě když máte někoho jako Márquez, někdy ho požádáte o jeho pohled na druhého jezdce.“ Jedním z kandidátů na Pedrosovo místo byl Johann Zarco, ale ten zřejmě podepíše s KTM. Ani Andrea Dovizioso nevypadá na to, že by šel zpátky k Hondě, třebaže první návrh Ducati na prodloužení kontraktu odmítl. To vše jen zvyšuje šance Daniho Pedrosy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist