Hlasy MotoGP po Grand Prix Turecka (2)

Dokončení tradičního pohledu na závod MotoGP, i dnes se podíváme ve druhé části na jezdce druhé desítky.

Chris Vermeulen (11. místo)
Mohu říci, že se mi podařilo splnit jeden z mých dalších cílů, což bylo dokončit závod před alespoň jedním motocyklem Honda, ačkoliv pro spokojenost bych musel skončit daleko lépe. Čím více jezdím na tomto motocyklu, uvědomuji si, že se mám stále více a více věcí učit. Je to pro mne ohromný zážitek. Dnes jsem měl lepší start než na Phillip Islandu a několik kol jsem bojoval s jinými jezdci. Také jsem udělal několik chyb a toho využili Tamada a Nakano, kteří mne předjeli. Po několika kolech jsem trochu ztratil rytmus, ale v poslední části závodu jsem se opět cítil trochu lépe. Dotáhl jsem se zpět na Nakana, ale ne dost, abych ho mohl předjet. Jak jsem řekl, je to pro mne zážitek a mohu ho využít v nastavení motocyklu, ale i v závodění, pokud dostanu ve Valencii opět šanci.
Max Biaggi (12. místo)
Po celý víkend jsem se zde nikdy na motocyklu necítil dobře. Můj tým vyzkoušel mnoho věcí, ale nic nefungovalo. Jezdil jsem na daném materiálu jak to šlo nejlépe, ale nakonec to stačilo pouze na dvanácté místo. Skončit na této pozici mne trochu zraňuje. Můj duch je již pryč z Turecka a já jen tedy doufám, že ve Valencii uvidím trochu světla, abych mohl co možná nejlépe skončit tuto sezónu, na kterou chci zapomenout.
Olivier Jacque (13. místo)
Nehledě na úvodní kolo to byl nudný závod. Když mne předjel Biaggi, nemohl jsem mu odpovědět. Hlavní problém byl v nedostatku přilnavosti na okraji pneumatik, zvláště v dlouhých, pravotočivých zatáčkách. Nebylo snadné ovládat smyk zadního kola. Ve finálových kolech jsem změnil svůj jezdecký styl a to mi pomohlo skončit na bodech. Dobrá byla dnes přední pneumatika, která mne několikrát zachránila při smyku.
Ruben Xaus (14. místo)
Měl jsem problém se spojkou. Zkoušel jsem novou, ale nepracovala zpočátku dobře. Téměř jsem odstavil motocykl. Byl to problém v elektronice. Dál jsem však bojoval a zrychloval, o čemž svědčí i fakt, že nejrychlejší kolo jsem zajel v tom posledním kole. Dvanáct kol mi trvalo, než jsem předjel Rolfa a nakonec jsem byl schopný předjet i Hopkinse. Ve Valencii bych chtěl dopadnout lépe.
John Hopkins (15. místo)
V základu nejsem spokojený sám se s sebou. Potřebuji končit výše než na těchto pozicích. Hodně viny dávám mé jízdě, mohlo to být lepší, ale byl jsem tento víkend nemocný. Navíc jsem měl problém s pneumatikou, zda to bylo z důvodu nedostatku informací, či zda to bylo pneumatikou, nevím. Jediné co si z tohoto víkendu chci zapamatovat, je okruh a to kudy vede. Mohu pak být příští rok rychlejší.
Roberto Rolfo (16. místo)
Měl jsem dobrý start a ihned jsem mohl bojovat s ostatními jezdci. Pak, po asi pěti kolech, jsem začal mít nějaké problémy se zadním kolem a proto jsem ztratil několik pozic.
Franco Battaini (17. místo)
Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální zprávu s komentáři svých jezdců.
James Ellison (18. místo)
Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální zprávu s komentáři svých jezdců.
Shinichi Ito (diskvalifikován)
Nemyslím si, že bych předčasně odstartoval. Hodně mne to mrzí, ale není nic, co bych mohl udělat. Motocykl i pneumatiky byly dobré a já se na motocyklu cítil velmi pohodlně. Jsem hodně zklamaný, že jsem nemohl dokončit závod. Rád bych poděkoval všem chlapcům, kteří mi pomohli, týmu i sponzorům. Děkuji jim za tuto fantastickou příležitost.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist