Hayden se zranil při tréninku

Tovární jezdec Ducati Nicky Hayden se zranil při motocyklovém tréninku v "flat track" v hale nedaleko Owensboro v Kentucky a zlomil si levou lopatku a dvě žebra.

Byl to první Haydenův trénink od jeho zranění ve Valencii, kdy si při finálovém závodě minulé sezóny MotoGP na okruhu Ricarda Torma při hromadném pádu hned v první zatáčce zlomil zápěstí.Tovární jezdec Ducati se potom nezúčastnil testů s litrovým motocyklem Ducati "Zero" a v jeho sedle ho mimo jiné vystřídal nový testovací jezdec této továrny pro seriál MotoGP, superbikový šampion Carlos Checa.

"Pochopitelně takové zranění není nic dobrého, ale bohužel to patří k motocyklovému sportu. Tento úraz byla bohužel jen nešťastná náhoda, stejně jako ta ve Valencii. Jel jsem těsně za jiným jezdcem, který mně chtěl uhnout. Já jsem sice nejel rychle, ale on o mě zavadil a já jsem upadl a to přímo na mé levé rameno. A už to bylo. Bohužel už brzy začíná nová sezóna", řekl po pádu Nicky Hayden, který od ní očekává daleko více, než od té předchozí.

Hayden se podrobil okamžitému rentgenovému vyšetření, CAT-scanu a také tomografii. Jak dlouho bude Hayden "mimo hru", bude známo během příštího týdne, kdy se Nicky Hayden podrobí dalšímu vyšetření u Dr. Arthura Tinga ve Fremontu v Kalifornii.

Nad účastí Haydena při prvním zimním testování v Sepangu, které začíná 31. ledna, tak visí otazník.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist