Grand Prix Valencie - warm upy

Zahřívacími warm upy všech tří kubatur začal poslední závodní den celé sezóny 2009 na okruhu Ricarda Torma ve Valencii. A nejrychlejšími v nich byli Marc Marquez (125 ccm), Marco Simoncelli (250 ccm) a Casey Stoner (MotoGP). A Abaja skončil šestý!

Grand Prix Valencie - 125 ccm, warm up 


Nejrychlejším jezdcem nejslabší obsahové třídy byl Španel Marc Marquez na KTM časem 1.42.193 před svými krajany Joanem Olivem na Derbi, mistrem světa Julianem Simonem na Aprilii a Polem Espargarem - rovněž na Derbi. Španěl Nico Terol, Brit Bradley Smith, Ital Simone Corsi, Němec Sandro Cortese a další domácí jezdec Esteve Rabat pak doplnili Top ten. Poslední místo ve warm upu patřilo britskému jezdci Danny Webbovi, který si včera při pádu zlomil některé kůstky na levé noze a dnes to prostě chtěl zkusit. Jeho ztráta na Marqueze byla ovšem 9,5 sek., takže na účast v závodě to asi nevypadá.

Náš Jakub Kornfeil na Loncinu zajel ve warm upu čas 1.45.603, což znamenalo 27. místo.

Grand Prix Valencie - 250 ccm, warm up 


Ve dvěstěpadesátkách se sice jelo i s Polemanem Alexem Debonem, který si včera v samém závěru kvalifikace zlomil žebra, byl odnesen na nosítkách a v 17.20 hod. byl převezen do nemocnice "Hospital 9 de Octubre de Valencia", kde se podrobil především speciální prohlídce, zda nemá 33-letý španělský jezdec poškozeny i plíce. Debon objel dnes ráno pouhá dvě kola, čas 4.39.186 však hovoří spíše o tom, že do závodu nenastoupí.


Nejrychlejším ve warm upu byl  Ital Marco Simoncelli časem 1:36.568 před Španělem Alvarem Bautistou a Japoncem Hiroshi Aoyamou. Čtvrtý byl další domácí jezdec Hector Barbera před Italem Raffaelem de Rosou a českým jezdcem Karlem Abrahamem (+1.126).  Za šestým Abajou následovali Ratthapark Wilairot z Thajska, Španěl Hector Faubel, Francouz Mike di Meglio a Top 10 dokompletoval ještě Ital Mattia Pasini. 

Druhý český jezdec Lukáš Pešek skončil ve warm-upu na 12. místě (+2.044).

Grand Prix Valencie - MotoGP, warm up


V královské kubatuře dominoval ve warm upu muž z PP, ex-mistr světa Casey Stoner z Austrálie na Ducati časem 1.32.856. Druhý byl Ital Valentino Rossi (+0.604) a třetím Američan Colin Edwards (+0.888) - oba na Yamaze. Následovali: Američan Nicky Hayden s Ducati jako čtvrtý, jejich krajan a mistr světa superbiků Ben Spies s Yamahou na místě 5. a dále Španěl Jorge Lorenzo na Yamaze (6.), Ital Andrea Dovizioso na Hondě (7.), Fin Mika Kallio na satelitní Ducati (8.) a Top 10 dokompletovali Alex de Angelis ze San Marina na Hondě a Ital Marco Melandri na Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist